В Одесі затягують з оголошенням результатів нового складу облради

В Одеській області вірус знищив протоколи підрахунку голосів до обласної ради. Принаймні, так стверджують члени обласної територіальної виборчої комісії, які зібралися на засідання, аби оголосити результати виборів.

Практично оформлений протокол нібито пошкодив комп’ютерний вірус і тепер його не можуть опрацювати.

8 листопада вранці в комісії обіцяли оголосили результати та новий склад Одеської обласної ради приблизно о 19:00. Утім о 18:46 члени ТВК повідомили, що протокол доведеться переробити: до комп’ютера начебто потрапив вірус, який знищив документ.

За словами представників Одеської обласної ТВК, через цей вірус комп’ютер начебто видає помилку, через що неможливо остаточно підрахувати результати голосування. Після цього всі члени комісії одноголосно підтримали пропозицію перенести засідання на ранок 9 листопада. Протокол планують переробити на іншому комп’ютері.

Проте зранку комісія так і не почала своє засідання. За неофіційною інформацією, штаби партій, які брали участь у виборах, досі не можуть домовитися між собою про кількість місць в обласній раді, тому і затягується оголошення результатів.

Ми зараз ще самі розбираємося в ситуації. Рахують довго, бо обласна ТВК сама нічого не рахує, а чекає дані по облраді від інших ТВК, наприклад, довго чекали від Одеської міської та інших. І вже потім облТВК зводить це все докупи. Чи будуть достовірні результати – відповідальність партій: якщо хтось щось фальшує, то їх члени комісій мають про це говорити. Ми поки доказів фальсифікації не маємо, хоча й на 100 % виключити цього не можемо”, – прокоментував СИЛІ ГРОМАД Анатолій Бойко, голова Комітету виборців України в Одеській області.
В Одеській області, згідно з законодавством про вибори, якщо в регіоні налічується від 1 до 2 мільйонів виборців, їхні інтереси у складі обласного парламенту представляють 84 депутати.
За попередньою інформацією, 5-відсотковий бар’єр подолали політичні сили “Опозиційна платформа — За життя”, “Довіряй ділам”, “Слуга народу”, “Європейська солідарність”, “Партія Шарія”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *