Велику Ананьївську громаду очолить колишній полісмен

Новим міським головою Ананьївської громади обрали Юрія Тищенка, який балотувався від політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”. Його підтримали 32,7% виборців.

Таку інформацію оприлюднив пресцентр Центральної виборчої комісії.

Усього на місцевих виборах Тищенка підтримали 2 509 виборців. Його найближчий суперник, кандидат від “ОПЗЖ” В’ячеслав Сербін, набрав 20,8% (1 тисячу 600 голосів).

Тищенко народився 11 листопада 1982 року, має вищу освіту. Працював заступником начальника Ананьївського відділення поліції.

Нагадаємо, до складу Ананьївської міської територіальної громади увійшли, крім міста, яке визначено адмінцентром, 14 сільських рад. Це більша частина колишнього Ананьївського району, серед яких найбільш відомі Байтали, Гандрабури, Жеребкове, Коханівка, Новоолександрівка, Пасицели, Шелехове, Шимкове та інші.

Разом новоутворена громада об’єднує 22 тисячі мешканців, 2/3 з яких – сільське населення.

Як повідомляла СИЛА ГРОМАД, новим міським головою Кілії обрано Матвія Іванова, який вже очолював місто раніше.

Головою Ізмаїльської міської ради обрали чинного мера Андрія Абрамченка, який балотувався від політичної партії “Слуга народу”. Його кандидатуру підтримали 16 321 виборець, що складає 81,51% від загальної кількості голосів.

Новим міським головою Чорноморська, що під Одесою, став кандидат від партії “За майбутнє” Василь Гуляєв. За нього проголосували 7 754 виборців, це 34, 31% від усіх голосів.

Кандидат від партії “Опозиційна платформа – За життя” Віталій Граждан переміг на виборах мера Білгорода-Дністровського. Утім провести першу сесію міськради політик не може, оскільки захворів на COVID-19.

На виборах міського голови Южного та Біляївки перемогли чинні мери Володимир Новацький та Михайло Бухтіяров. Кодимську міську раду очолить колишній депутат Одеської облради Сергій Лупашко.

Також у Центральній виборчій комісії повідомили про перемогу Сергія Мазура на виборах міського голови Балти. За нього проголосували 6 567 людей. Це 71,1% від усіх виборців, які взяли участь у місцевих виборах в Балті.

На виборах міських голів Рені та Березівки перемогли чинні мери Ігор Плєхов та Валерій Григораш. Новим міським головою Кілії обрали В’ячеслава Чернявського, який працював заступником попереднього мера.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *