Скандал в Любашівці: перемогу одного з кандидатів намагається оскаржити його ж однопартієць

Після виборів набирає розголосу скандал на півночі Одеської області по 5 округу серед представників від ПП «Слуга народу». Цей конфлікт не додає балів провладній партії, оскільки за попередніми даними, «Слуга народу» не набирає більшості, ані в радах різних рівнів, ані серед голів ОТГ та міст.

Кандидатам неодноразово роз’яснювали, що перший номер не у всіх випадках є прохідним, адже потрібно працювати з виборцями, що й має забезпечити результат. Але як показала практика, кандидати в депутати та члени виборчих комісій були недостатньо підготовлені та поінформовані щодо виборчого процесу за новим Виборчим кодексом.

По Подільському округу від ПП «Слуга народу», за попередніми даними, лідирує Анатолій Артеменко (колишній депутат обласної ради), який був у виборчому бюлетені під номером 6. Кандидат дійсно працював на округу, провів не одну зустріч з виборцями. Але, напевне, керівник політичної сили зробили ставки на іншого, а саме на Володимира Щербину, який йшов під номером 1.

Місцеві кажуть, що обидва депутати — Артеменко та Щербина — земляки і давні знайомі. Обидва родом з одного села в Любашівському районі та обидва займаються агробізнесом.

Володимир Щербина звинувачує у «крадіжці» голосів свого ж колегу по облраді і партії Анатолія Артеменка. Він навіть зажадав перерахунку голосів. Проте цим Щербина не обмежився: він почав вдаватися до різного роду порушень, маніпуляцій і навіть погроз членам комісій. Кандидат здійснив «тур» по всьому округу після виборів, але не з благими намірами, а зі скаргами про перерахунок голосів та претензією, мовляв, чому за нього не проголосували? Вважає себе постраждалим, адже йому не вистачило кілька сотень голосів до першого – прохідного місця.

29 жовтня на засіданні ТВК в Любашівському районі скарги не задовольнили. Але, на цьому спроби фальсифікації не закінчилися. В Ананьївському районі члени ТВК намагалися змінити офіційні дані у протоколі, попередньо озвучені на засіданні.

Джерело – Знають.всі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *