В офісі кандидата в мери Одеси від “ОПЗЖ” Миколи Скорика проводили обшуки

Детективи НАБУ та працівники Служби безпеки України провели обшуки в одеській приймальні нардепа та кандидата на пост міського голови Одеси Миколи Скорика. Про таке повідомив головний спеціаліст з комунікацій Одеського теруправління НАБУ Ростислав Дробожур.

За його словами, з обшуками навідалися не лише до приймальні нардепа. Зокрема правоохоронці проводять обшуки в приватних помешканнях, офісах компаній та на інших об’єктах. Візити правоохоронців Дробожур пояснив розслідуванням “можливих зловживань”, через які “Українське Дунайське пароплавство” зазнало збитків “в особливо великих розмірах”.

СкорикРечник пояснив, що йдеться про незаконне відсудження 32 ліхтерів (барж), що належали компанії. Надалі їх нібито вивезли за кордон. Попередньо подію кваліфікували за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Розслідування триває з листопада 2019 року.

“Наразі не можемо повідомити більше інформації, з огляду на таємниці досудового розслідування. Щодо кількості ймовірно причетних осіб інформації також немає. Підозри наразі нікому не повідомлялись,” — зазначив Дробожур.

За словами Миколи Скорика, обшуки проходили за адресою вулиця Велика Арнаутська, 2б/1. Нардеп запевнив, що правоохоронці “виламали металеві двері офісу”. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook. Політик пов’язав візит правоохоронців з його балотуванням на посаду міського голови Одеси.

“Які корупційні діяння і загрози національній безпеці вони мають намір відшукати в громадській приймальні, силовики пояснити не змогли. У них немає шансів відсторонити мене (від участі у виборах мера Одеси — Ред.), юридично висування — чисте, і через суд зняти не можна. Залишається одне — наїхати,” — заявив Скорик.

Нардеп додав, що обшуки відбулися через те, що він “є прямим і реальним конкурентом Труханова”.

Нагадаємо, Микола Скорик балотується на посаду міського голови Одеси від партії “Опозиційна платформа — за життя”. У разі перемогивін зокрема планує працювати над питаннями, “які хвилюють російськомовне населення“.

Зазначимо, місцеві вибори призначені на 25 жовтня 2020 року. Одночасно на всій території країни виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів.

Згідно з опитуванням соціологічної групи “Рейтинг”, у місцевих виборах планують взяти участь 59% українців, але 56% вважають, що після них ситуація у їхньому населеному пункті не зміниться. 27% українців думають, що вибори принесуть зміни на краще, а 8% — гірше.

Відео – сторінка Микола Сівак у Фейсбук.

https://www.facebook.com/sivak.volodymyr1/videos/984102415401077/?t=68

One thought on “В офісі кандидата в мери Одеси від “ОПЗЖ” Миколи Скорика проводили обшуки

  1. Главного сепаратиста который в одессе поддерживал приход путина , к выборам не допускать

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *