Спостерігачі не потрапили на конференцію “Слуги народу” в Одесі – ОПОРА

Спостерігачі громадянської мережі “Опора” не змогли потрапити на конференцію Одеської обласної організації політичної партії “Слуга народу”, оскільки її час та адреса проведення не відповідали дійсності. Про це повідомили на сайті мережі.

Там розповіли, що на офіційному сайті партії зазначалося, що конференція, на якій планували висунити кандидатів у депутати місцевих рад та на посади сільських, селищних і міських голів Одеської області, має відбутися об 11:00 15 вересня у провулку Кришталевий, 1/3 в Одесі.

Повідомлення з такою ж адресою та часом проведення конференції отримала Одеська обласна територіальна виборча комісія.

В Одесі спостерігачі не потрапили на конференцію "Слуги народу" – ОПОРА

Як з’ясував спостерігач “Опори”, провулки з такими назвами є у Приморському та Київському районах міста. Однак у жодному з них не вдалося знайти будь-якого приміщення, де можна було б провести конференцію. В одному з районів будинок із адресою: провулок Кришталевий, 1/3 взагалі відсутній, в іншому – знаходяться житлові будівлі.

Пізніше з’ясувалося, що захід проходив у розважальному комплексі “Портофіно”, що Гагарінському провулку, 1. Конференція відбулася не об 11 годині, як було вказано в повідомленні, а о 18:00, зазначили в “Опорі”.

Голова обласного осередку партії “Слуга народу” Сергій Колебошин пояснив, що насправді конференція почалася, як і було заявлено, об 11:00, однак потім зробили технічну перерву. Водночас на питання про те, чому заявлена адреса заходу не відповідає фактичній, він не відповів.

На сайті “Опори” додали, що відповідно до статті 218 Виборчого кодексу України, висування кандидатів організацією партії проводиться на її зборах, конференції у порядку, встановленому статутом партії. Про дату, час і місце проведення зборів, конференції з метою висування кандидатів організація партії повідомляє у письмовій формі відповідну територіальну виборчу комісію не пізніше як за день до дня проведення зборів, конференції.

Повідомлення про час і місце проведення зборів, конференції організації партії з метою висування кандидатів у депутати, порядок акредитації на таких зборах, конференції представників засобів масової інформації, визначений його організаторами, не пізніш як за п’ять днів до дня проведення зборів, конференції розміщується на офіційному вебсайті організації партії, а у разі його відсутності – на офіційному вебсайті партії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *