Маски й антисептики: як Одеський економічний університет зустрів першокурсників

Цього року вступна кампанія до усіх українських Вишів була незвичайною: через пандемію і заходи безпеки зарахування студентів на навчання перенесли з травня на серпень, а іспити проходили виключно в електронному режимі. Одеський національний економічний університет не став виключенням.

Для першого курсу ОНЕУ заняття розпочалися 15 вересня, для старших курсів – з 1 вересня. Іногороднім студентам, які традиційно складають 55% від загальної кількості, надають гуртожиток. Щоправда, карантин наклав і тут свої режимні правила: усіх абітурієнтів, зарахованих на навчання 1 курсу, перевіряють на Covid-19.

Учора на вступній лекції першокурсників вітали нові викладачі: розповіли про особливості навчання в ОНЕУ, познайомили з адміністрацією факультетів, завідувачами кафедр, кураторами, представниками студентського самоврядування.

Враховуючи ризики через ймовірний перехід навчальних закладів на дистанційний режим (якщо буде відповідна вимога Міністерства освіти), керівництво навчального закладу запропонувало студентам підсилений навчальний режим, тому хлопці й дівчата відвідують пари не тільки в будні дні, а й по суботам.

У кожному приміщенні на вході – антисептики, переміщення між аудиторіями дозволено тільки в медичних масках чи респіраторах, на заняттях можна без масок, але якщо місто потрапить до “помаранчевої” зони, викладачів зобов’яжуть перебувати у щитках.

А тим часом, ОНЕУ продовжує вдосконалювати свою фахову наукові роботу і відповідати сучасним реаліям. Як розповіли у ректораті Вишу, у 2019 році у закладі з’явилося дві нові спеціальності: психологія і публічне управління і адміністрування; а ще – професійна освіта (економіка), англійська мова в економіці та бізнес-освіті. У рамках кожної спеціальності університету розробляється детальна програма навчання. Завдяки престижним професіям, поділились з нами в університеті, студентів “розбирають” роботодавці з 3 і 4-го курсів.

Від роботодавців заявок більше, ніж претендентів на пропоновані посади. Але для того щоб їх привабити, треба мати що запропонувати. Тому ми традиційно працюємо над вдосконаленням і запровадженнням нових сучасних програм”, – розповіла Інна Жарська, очільниця відділу маркетингу і зв’язків з роботодавцями.

Як писала СИЛА ГРОМАД, в Одеській області не працюють заклади освіти у “червоній” зоні, до яких потрапив Ізмаїл, Болград та місто Біляївка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *