Без паніки: в Одесі пояснили скупчення автівок “екстреної” під лікарнями. ВІДЕО

Скупчення машин швидкої допомоги в мерії Одеси пояснили тим, що прийом пацієнтів з підозрою на коронавірус – процес не швидкий.

Про це розповіла заступниця директора з медичної частини ДКБ №5 Людмила Бірюкова.

Починаючи з серпня через зростання захворюваності на COVID-19 в Одесі, у відділенні міської лікарні №5 на Лідерсовському бульварі розгорнули обсерваційне відділення на 60 ліжок. Сюди госпіталізують пацієнтів, яких після обстежень або переводять в “інфекційну”, або в профвідділи інших лікарень, якщо тест негативний.

“З 28 серпня по 15 вересня в відділення госпіталізували 640 пацієнтів. Щодня в відділення надходять 20-25 чоловік. При цьому не завжди пацієнти надходять рівномірно протягом усього дня, найчастіше число госпіталізацій збільшується у вечірній і нічний час”, – пояснила Людмила Бірюкова.

Через те, що обстеження пацієнтів з підозрою проходить не швидко (спочатку збирають анамнез, проводять загальний огляд, заповнення документів, а потім рішення про госпіталізацію або перенаправлення), біля лікарень велике скупчення машин швидкої допомоги. Обстежує пацієнтів лікар приймального покою, а після кожної людини він змінює засоби захисту, а приміщення дезінфікують.

Нагадаємо, напередодні про велику чергу автівок швидкої повідомила керівниця благодійного фонду «Корпорація монстрів» Катерина Ножевнікова у Фейсбуці.

Приїхала я в лікарню №3 – дізнатися про 82-річну бабусю, яку забрала вранці “швидка” із запаленням (легенів – ред.)… А тут… черга з 17 машин”, – зазначила Ножевникова.

ВІДЕО – Одеська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *