“Слуги народу” визначились з кандидатами в мери. В Одесі таки Філімонов

Партія “Слуга народу” затвердила усіх кандидатів у мери обласних центрів України на місцевих виборах, які відбудуться у жовтні.

Імена та біографії кандидатів оприлюднили за результатами партійного з’їзду, який відбувся у Києві.

У Вінниці кандидатом у мери став чинний голова Вінницької ОДА Сергій Борзов. Він є випускником історичного факультету Вінницького педагогічного університету. Раніше Борзов працював директором команд КВК “Вінницькі перці” та “Збірна України”, згодом очолив Державне управління справами. Його дружиною є громадська діячка та нардепка від “Слуги народу” Ірина Борзова, батько якої працює продюсером “Ліги сміху” та володіє кількома фірмами, партнерами яких є студія “Квартал 95”.

У мери Дніпра балотуватиметься головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова та чинний депутат облради від партії “Блок Петра Порошенка” Сергій Риженко. Через таке рішення керівництво партії виключило Риженка з фракції “Європейська солідарність”. За часів президента-втікача Віктора Януковича політик обіймав посаду першого заступника міністра охорони здоров’я, згодом очолював Державну санітарно-епідеміологічну службу.

У Житомирі кандидатом у мери став ректор Державного університету “Житомирська політехніка” та очільник обласного осередку партії “Наш край” Віктор Євдокимов. Він працює в університет і з 1999 року, пройшовши шлях від інженера до ректора.

У мери Запоріжжя балотується чинний депутат Запорізької міськради та директор товариства “Страхова компанія “Мотор-Гарант” Віталій Тишечко. З 2001 по 2017 роки він працював на кількох посадах у ВАТ “Мотор Січ”

У мери Івано-Франківська йде директор будівельної компанії “Мельник” Олександр Богачов. Під час виборчої кампанії 2019 року він був довіреною особою у регіоні чинного президента Володимира Зеленського.

За крісло мера Києва похмагається чинна нардепка ВР від “Слуги народу” Ірина Верещук. Також вона є Головою підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки. У минулому Верещук очолювала місто Рава-Руська на Львівщині.

Кандидатка у мери Києва від партії "Слуга народу" Ірина Верещук

У мери Кропивницького балотується колишня працівниця банківської сфери Ольга Ковальова-Алокілі. Зокрема, політикиня встигла попрацювати у таких фінустановах, як “Промінвестабнк”, “Paйфaйзен Бaнк Aвaль”, “БМ Бaнк” та “Сбеpбaнк”.

За посаду мера Луцька змагатиметься очільник міської організації “Слуги народу” Роман Бондарук. У минулому він був депутатом Волинської облради,

У Львові на посаду мера балотуватиметься військовий лікар та депутат Львівської міськради від партії “Самопоміч” Тарас Кльофа. У 2019 році він балотувався до Верховної Ради у мажоритарному окрузі №118, однак посів четверте місце. У травні 2020 року разом із ще чотирма депутатами заявив про вихід із фракції “Самопоміч”, пояснивши таке рішення незгодою із партійною позицією.

Кандидаткою в мери Миколаєва стала голова ГО “Майбутнє Миколаєва” та громадська активістка Тетяна Домбровська. У червні 2020 року Домбровська стала фігуранткою скандалу, коли очільник партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко назвав її “робочою бабою” та “корабельною сосною”.

У мери Одеси балотуватиметься ведучий телепередач “Джентльмен-шоу”, “Камера сміху”, “Філімонов та компанія” та колишній гуморист Олег Філімонов. У минулому Філімонов також був учасником команди КВК “Одеські джентльмени”. Крім того, він має звання заслуженого артиста України та народного артиста України.

Кандидат у мери Одеси від партії "Слуга народу" Олег Філімонов

За крісло мера Полтави змагатиметься бізнесмен Сергій Іващенко, сфера інтересів якого пов’язана із будівництвом. Також політик є власником спортивного клубу “Полтава” й співзасновником ГО “Футбольний клуб “Рокита”. У 2019 році Іващенко балотувався до Верховної ради від Аграрної партії, однак у парламент не пройшов.

Кандидатом у мери Рівного став чинний голова Рівненської обласної держадміністрації Віталій Коваль. Також він є віцепрезидентом Асоціації спортивної боротьби України й членом Національного олімпійського комітету України. Крім того, Коваль займався бізнесом у аграрній, транспортній та будівельній сферах.

У мери Сум зібрался нардепка від “Слуги народу” Тетяна Рябуха. Раніше вона працювала вчителькою та займалася громадською діяльністю. У ВР увійшла до комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, обійнявши посаду голови підкомітету у справах сім’ї та дітей.

У мери Тернополя балотуватиметься актор “Ліги сміху” та “Країни У” Віктор Гевко. Брат політика є чинним нардепом від “Слуги народу” та очільником місцевого осередку партії.

В Ужгороді за мерське крісло змагатиметься чинний депутат міськради від фракції “Батьківщина”. Віктор Щадей. У минулому він працював журналістом, під час Помаранчевої революції був регіональним координатором громадянської кампанії “Пора!” на Закарпатті. Під час революції Гідності став координатором “Закарпатського намету” на Майдані.

У мери Харкова висувається екснардеп від “Слуги народу” та чинний очільник Харківської ОДА Олексій Кучер. У минулому він працював у суді та прокуратурі, а також займався адвокатською практикою.

Кандидат у мери Харкова від партії "Слуга народу" Олексій Кучер

Кандидатом у мери Херсона від “Слуги народу” став ректор Херсонського державного аграрного університету Юрія Кирилов. У минулому він також був депутатом міськради від “Європейської солідарності”.

На посаду мера Хмельницького балотуватиметься депутатка Хмельницької облради від партії “Самопоміч” Інна Ящук. Також вона є деканом факультету початкової освіти та філології Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.

У мери Черкас балотуватиметься бізнесмен та засновник групи компаній “УКРАВІТ” Віталій Ільченко. Бізнес Ільченка пов’язаний з аграрною сферою.

За посаду мера Чернівців позмагається голова місцевого осередку партії “Слуга народу”, ресторатор Віталій Другановський. Протягом десяти років він працював в управлінні Податкової міліції України ДПА в Чернівецькій області, після чого зайнявся бізнесом.

Кандидатом у мери Чернігова став бізнесмен Юрій Тарасовець. Раніше він був депутатом Чернігівської міської ради від фракції “УДАР”, де очолював земельну комісію. У власності Тарасовця перебувають, зокрема, будівельна компанія “Основа буд-7” та ресторан “Градецький” у Чернігові. Батько Тарасовця є власником банку “Полікомбанк”.

Джерело – Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *