Адмінреформа: в Одеській області затвердять межі не 6, а 7 нових районів

Комітет Верховної Ради проголосував за створення в Одеській області 7 нових районів. Спочатку найбільшу область хотіли поділити все на чотири, потім на шість районів, а ось зараз ще “додали” Березівський. Тепер їх має стати 7.

Про це повідомляє кореспондент “Сили Громад” з посиланням на нардепа Тетяну Плачкову, яка є членкинею цього комітету.

Тепер в Одеській області замість 26 районів буде 7 районів. Це Білгород-Дністровський, Болградський, Ізмаїльський, Одеський, Подільський, Роздільнянский і Березівський райони. З нових – виокремився Березівський.

На мій погляд створити 7 районів – більш раціонально. При шести районах, у нас в Одеському проживає 1,5 мільйони населення, а їздити з Березівки до Одеси буде неможливо, і так не варто робити”, – зазначила парламентарка.

Її позицію підтримали і ухвалили такий проект.

Відзначимо, що раніше за сьомий, Березівський район виступали якраз представники ОПЗЖ, і навіть проводили пікети. Зокрема, саме він є базовим для депутата облради Князя Хачатряна, де у нього досить потужні позиції. Його ніяк не влаштовує ні Одеський, ні Роздільнянський райони, де Березівка ​​є не центром, а частиною.

Відзначимо, що Березівський район як єдиний укрупнений внесли до першого плану, але після суспільного резонансу центр перемістили у Роздільну, на чому наполягав нардеп від “Слуги народу” Ігор Васильківський. Це центр його виборчого округу. Тепер, в результаті голосування в комітету ВР, з’явився і Березівський, і Роздільнянський райони.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *