Куди поїхати на карантин? Курорт “Катранка” на Одещині готовий вмістити усіх відпочивальників. ФОТО

За три дні вихідних, якими скористались українці завдяки Дню Конституції, наші співвітчизники продемонстрували величезну зацікавленість Одеською областю. До Чорного моря, на піски Одеси, Затоки та Чорноморська вирушили сотні й тисячі наших земляків, створивши багатокілометрові затори на головних австострадах. Проте, серед “нерозкручених” місць для відпочинку є не менш цікаві й екологічно чисті курорти, – відкрити які нашим громадянам просто необхідно, скориставшись карантином і літньою відпусткою. І це курорти Бессарабії.

Триста метрів до моря

Курорт “Катранка” – екологічно чисте і унікальне місце на карті Одеської області. Територіально знаходиться в Татарбунарському районі, близько 160 км від Одеси. Тут, на узбережжі Чорного моря, на піщаній косі цілющого Джаншейтського лиману оздоровитися і набратися сил можна на увесь рік! Морську косу з житловою зоною курорту поєднують пішохідні містки, тому поблизу відкритого моря абсолютно відсутнє житлове будівництво і будь-яка промислова зона. Тільки екологічно чистий пляж, білий пісок, прозора морська вода і щедре сонце.

Що можна відвідати в Катранці?

КатранкаПо-перше, сонце, море і вода – на тутешніх сонцесяйних пляжах. Довжина морської коси – 50 кілометрів, ширина – 100-300 метрів. Шезлонги, парасолі, охолоджуючі напої, місцевий ринок, рибалка і вечірні розваги, – усе це ви отримуєте на місці. Катранка ідеально підходить для спокійного сімейного відпочинку з малечею.

По-друге, поряд – лиман Шагани, який має статус водно-болотних угідь міжнародного значення і є місцем зародження лікувальних грязей, що використовуються для лікування і профілактики захворювань опорно-рухового апарату, ревматизму, захворювань шкіри.

Третє: звідси відпочивальникам пропонують відвідати туристичний маршрут до української Венеції, – міста Вилково, Дунайського біосферного заповідника, «нульового» кілометра Дунаю, – екскурсії курсують майже кожен день.

Хто запрошує?

КатранкаНа території Катранки розташовані близько 60 міні-готелів і баз відпочинку. Одна з кращих – відпочинковий комплекс “Маранд”, розташований у центрі курортного селища. На території є дитячий майданчик, стоянка для автівок, більярд, теніс, сауна, діє 3G-інтернет. Особлива гордість “Маранду” – організація харчування за принципом “шведський стіл”, який  дозволяє туристам щодня складати своє меню самостійно. Помешкання – на будь-який смак і гаманець, але в будь-якому разі – це затишок і комфорт.Катранка

“До нас завжди люблять приїздити гості з Білорусії, Молдови, півдня Одеської області – їм дуже тут подобається, це наші постійні відвідувачі. Цього разу, через карантин, чекаємо відпочивальників з різних куточків України, запрошуємо відвідати наші унікальні пляжі, багато хто про них і не знає, –  а ми вже зробимо все, щоб люди відпочили з комфортом», – розповіла Олена Карпенко, адміністраторка бази відпочинку “Маранд”.

Більше про організацію відпочинку – на сторінці бази “Маранд”: https://www.facebook.com/marand.katranka.city/

(Або за телефоном 0982272293, на правах реклами)

Як доїхати?

Насправді, шлях до Катранки завжди був нелегким, через погані дороги. З 2019-го автомагістраль “Білолісся-Расєйка” почала якісно будуватись, зараз відремонтована вже її третина, ось-ось розпочнеться відновлення другого етапу робіт, аж до села Лиман. Тому дістатись можна:

  • автобусним маршрутом «Одеса – Приморське» від автостанції в районі ринку «Привоз» м. Одеси. Прямувати до с. Лиман, потім на маршрутному таксі на курорт «Катранка»;
  • будь-яким автобусним маршрутом через Татарбунари. З Татарбунар – на маршрутному таксі або автобусі до курорту «Катранка» (село Лиман);
  • автобусним маршрутом «Київ – Ізмаїл» або «Київ – Кілія», щодня ввечері від центрального автовокзалу м. Києва, прямуєте до міста Татарбунари, потім маршрутним таксі на курорт «Катранка»;
  • особистим автотранспортом можна доїхати за 2 години по автотрасі Одеса – Рені (через Маяки, Монаші, Сарату, Білолісся, Трапівку і Лиман).

Засмага і карантин 

Крім того, Катранка –  дуже перспективний напрямок для внутрішнього туризму, однаково віддалений як від промислових міських зон, так і від місць скупчення людей, що надто важливо в теперішній ситуації з коронавірусом. Цілющий клімат Чорного моря й лиманів, піщані пляжі, колоритний бесарабський край можуть справжнім відкриттям цього літа.

Ну як, друзі, готові до подорожі? Водичка вже прогрілася до +23!

КатранкаКатранкаКатранка

Маранд

Катранка

КатранкаКатранкаКатранкаКатранкаКатранкаКатранкаКатранка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *