Рішення незворотнє: Южненська ОТГ відбудеться у варіанті «Южне+Сичавка+Нові Біляри»

2 червня з робочим візитом у місті Южне побував колова Одеської ОДА Максим Куций. Очільник обладміністрації приїхав з метою обговорити перспективи Южненської ОТГ «у форматі трьох». До її складу мають увійти Южне, Сичавка та Нові Біляри. 

Голова Одеської ОДА зустрівся з представниками Южного, Сичавки та Нових Біляр. Темою обговорення стала Южненська ОТГ. Сичавку на зустрічі представляли два депутати, які підтримують об’єднання з Южним, від Нових Біляр  був присутній один депутат. Члени колективу обласної ОДА позитивно оцінили перспективи майбутньої громади.

Куций «Практично всі показники Южненської громади відповідають тим вимогам, які прописані у методології, створеній Міністерством розвитку громад і територій. Податковий  індекс  Южненської ОТГ складає 2,45. Це достатньо високий показник. Враховуючи цей індекс, ми припускаємо, що громада увійде до 5-и кращих в Одеській області. Ми підрахували за формулою в цілому оцінку спроможності Южненської ОТГ – вийшов показник 3,9 (середній рівень). Хочу підкреслити, що високий рівень розпочинається з показника 4,0. Тобто громада на межі високого рівня спроможності», – зауважив директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОДА Дмитро Радулов.

Варіант створення громади «у форматі трьох» Одеська облрада подала лише з третьої спроби, адже два попередні рази Сичавку подавали у складі Визирської ОТГ. Максим Куций зазначив, що про суперечки між жителями Сичавки у питанні приєднання знає. Голова обладміністрації підкреслив, що саме варіант «Южне+Сичавка +Нові Біляри» є доцільним.

«Сьогодні ми побачили, що є конструктив та розуміння та усвідомлена позиція щодо об’єднання в територіальну громаду саме такому форматі, який було запропоновано обладміністрацією. В принципі, візитом дуже задоволені. Таке об’єднання – воно задля людей та розвитку нашого регіону», – зазначив керівник області.Новацький

У Южному швидких адміністративних змін не очікують. Легітимності Южненська ОТГ набуде не раніше, ніж відбудуться місцеві вибори.

«Пройдуть вибори – об’єднається громада, обереться нове керівництво. Потім тільки після нового року, коли буде єдиний бюджет, тоді вже Южненська ОТГ вступить в свої права. Зараз нам потрібно проводити підготовчу роботу, тобто відповідні документи», – розповів Южненський міський голова Володимир Новацький.

Джерело – сайт міста Южне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *