Карантин послабили, але кількість хворих на Одещині знову зросла: 37 за добу

В Одеській області, за даними на ранок 5 червня, кількість хворих коронавірусів збільшилася до 977.

За минулу Covid-19 діагностували у 37 жителів регіону, з низ 31 – у Болградському районі.

Про це повідомив голова Одеської ОДА Максим Куций під час брифінгу.

На відміну від попередніх днів, коли ми фінсували тенденцію зі зменшенням кількості хворих. Це повязано з тим, що у Болградському районі ми зафіксували спалах коронавірусної інфекції”, – зазначив очільник області.

На 5 червня в Одеській області від наслідків, спричинених коронавірусною інфекцією, загинуло 18 людей, вилікувалося 354 особи, з яких 18 одужало за останню добу, найбільше – у місті Подільськ, де був зафіксований найбільший спалах на Одещині.

Незважаючи на високі показники захворюваності на Covid-19 на Одещині та в Україні в цілому, Уряд не вбачає в них високої небезпеки для українців. епідеміологічна ситуація в Одеській області дозволяє послаблення карантинних заходів, проте вірус не варто ігнорувати, зауважив Куций.

З 5 червня почався новий етап послаблення карантинних заходів: вже від сьогодні дозволена робота ресторанів у приміщеннях, відновлене авіасполучення всередині країни. З 15 червня планується відновити авіасполучення з країнами всього світу.

В цілому по країні на даний мить 25 964 хворих на коронавірусів. З них 762 людини померли і 11 372 пацієнта одужали, хворіють 13 830 осіб. За минулу добу діагноз Covid-19 підтвердився у 553 українців.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *