Одеський хлібозавод скаржиться на рейдерів, що викрадають торгові кіоски

За повідомленнями представників ТОВ «Одеський хлібозавод №4», колишній власник Lauffer Group вживає різні незаконні способи для повернення бізнесу. На сьогодні продукцію ТМ «Одеський хлібозавод №4» можна знайти лише в окремих магазинах і супермаркетах, а дрібнороздрібні точки власної заводської торгівлі блокуються силою охоронного агентства, яке найняли представники Lauffer Group, передає «Журналіст».

«Працівники і власники не можуть увійти в кіоски. У вересні, коли до нас перейшло право власності на кіоски, був здійснений їх силове захоплення охоронною фірмою «Самсон». Ми викликали на кожен захоплений об’єкт наряд поліції. Поліція виїжджала і фіксувала, але радила звернутися до суду», — каже Алла Деркач, адвокатка компанії-власника.

5 березня 2020 року Господарський суд Одеси ухвалив підприємству ТОВ Далія Трейдинг (донька Lauffer Group) припинити перешкоджати справжньому власнику і дати йому можливість здійснювати свою діяльність. Думаєте можна видихнути? А ні. З квітня цього року почали зникати кіоски, вже вивезли 15 мафів.

Нагадаємо коротко, з чого почалася вся історія, — Lauffer Group взяли у банку кредит під заставу нерухомого майна та обладнання, а гроші так і не повернули. У результаті активи перейшли за борги до банку і були продані. Але Lauffer Group вирішили піти ще далі і через Приморський суд Одеси оскаржити видачу самого кредиту. Мовляв, гроші за підробними документами взяла особа, що працювала колись у «Одеському короваї», а сама Lauffer Group тут взагалі ні при чому.

«Ніяких свідків суд не притягує, бо цю людину ніхто на підприємстві не знає і не бачив. Навіть банк як другу сторону угоди суддя не допускає в процес. Справа просто сфальсифікована!» — каже Алла Деркач.

Якщо суд винесе рішення на користь Lauffer Group, нинішнє керівництво побоюється спроб силового бандитського захоплення заводів. Аи захистити себе, представники реальних власників уклали угоди з державною службою охорони національної поліції України.

Також підприємці сподіваються на допомогу громадськості і всіх правоохоронних органів у цій резонансній справі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *