Екосортування: у Визирській ОТГ встановлюють сміттєбаки під пластик

Одним з актуальних питань благоустрою в селах Визирської ОТГ є збір та перероблення пластику. Кошти на закупівлю сміттєвих баків виділили на сесії Визирської сільської ради, і сьогодні їх вже придбано громадою. Більшу частину баків встановлять у Першотравневому та Любополі. Також частково їх додадуть до вже наявних в селі Визирка.

Про це повідомляє “Лиманська агенція новин”.

В селі Визирка цю роботу ми розпочали приблизно три роки три тому, привчаємо населення до роздільного збирання сміття. Це позитивний досвід, який показав високу свідомість місцевого населення, та серйозне ставлення до цього питання і частини підприємців, що працює у громаді”, –  розповів Вадим Рошка, начальник відділу ЖКГ, взаємодії з правоохоронними органами, НС та оборонної роботи Визирської сільської ради.

З пластиковими відходами у селі Визирка працює підприємець, який переробляє їх як вторсировину.  Ще одним важливим напрямком у доброустрої громади є безпека на сільських дорогах. Аби не залишити автомобілістам шансів на порушення режимів швидкості на дорогах в селах ОТГ встановлять елементи примусового зниження швидкості, так звані “лежачі поліцейські”.Вадим Рошка, начальник відділу ЖКГ, взаємодії з правоохоронними органами, НС та оборонної роботи Визирської сільської ради.

Особливість цих елементів примусового зниження швидкості в тому, що вони зроблені із гуми, мають світло-відображувальну стрічку, та відповідають всім державним вимогам. При експлуатації їх практично неможливо пошкодити транспортними засобами”, – пояснив пан Рошка.

Старі, саморобні перепони на дорогах Визирської ОТГ вирішено демонтувати. Водночас громада вже уклала договір на відновлення дорожньої розмітки у Визирці та Першотравневому.

А родзинкою села Визирка є пластмасові школярі, розміщені біля пішохідних переходів. До їх компанії, такі ж оригінальні попереджувальні знаки будуть розміщені й у Першотравневому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *