Помста чи самопідпал? В Одесі згоріла будівля монастиря Московського патріархату

У мережі з’явилися кадри найсильнішої пожежі, яка охопила Свято-У спенський чоловічий монастир УПЦ Московського патріархату.

Подія сталася в ніч на 24 квітня, передає СИЛА ГРОМАД, з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

Відзначається, що десять пожежних бригад боролися з вогнем в господарській будові, яку вдалося загасили тільки до ранку. За справу взявся навіть один зі священиків, він допомагав рятувальникам гасити полум’я і зламав ногу.

Його відвезли до шпиталю. Про інших потерпілих при пожежі не повідомляється.

Представники єпархії одразу заявили, що це був умисний підпал, оскільки на території нібито бачили три займання. Відеоролик виклали в мережу на сторінці “Одесская єпархия”.

пожежаЗа словами священиків, пожежі передував вибух. Очевидці повідомили, хтось кинув декілька пляшок із запальною сумішшю у бік монастирських машин Toyota Hiace і ВАЗ- 2107 і сховався. На місце викликали поліцію, яка має встановити всі обставини займання на території чоловічого монастиря.

Тим часом деякі одеські ЗМІ вважають, що це був самопідпал. Зокрема, видання “Мегафон” ставить цілком логічні питання до обставин інциденту.

“Як “терористи- палії” проникли на територію монастиря, що охоронялася, на 16 ст. Фонтану, де є відеоспостереження, пости приватної охоронної структури, сигналізація? Чому “терористи” спалили лише порожній корівник, дрова і пару старих радянських автівок? Чому ряд подібних підпалів будівель Московського патріархату прокотився країною якраз після Великодня – а саме після того, як московські попи потрапили в низку скандалів з порушенням карантину і масовими захворюваннями ченців, священнослужителів і прихожан? Чи ж не для того горять корівники, щоб “замести сліди” і покричати про те, як “націоналісти переслідують “канонічну” церкву” і змістити увагу громадськості, перевівши стрілки на “дивіться, як нас ображають?”, – пише видання.

Журналісти нагадують, що саме в Одесі напередодні Великодня Московський патріархат оскандалився нападом на журналістку. До неї впритул підійшов охоронець культової споруди і вдарив в обличчя. Поліція зареєструвала цей інцидент як перешкоджання журналістській діяльності, ведеться слідство.

Яким буде висновок експертів стосовно причин займання в монастирі, дізнаємось трохи згодом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *