“Доведені до відчаю”: 180 жителів Чорноморська вийшли на мітинг, бо 7 місяців без зарплат

Кричуща ситуація, заручниками якої стали жителі міста, триває вже більше півроку на території Чорноморського порту. Близько 180 працівників ТОВ “Європіан Агро Інвестмент Україна” залишилися без грошей на існування.

23 квітня на алеї на вулиці Корабельній в Чорноморську пройшли збори працівників вищезгаданої фірми. Люди розповіли, що їх працедавець вже 7 місяців не виплачує їм заробітну плату. Впродовж усього цього часу вони звертаються в різні інстанції – від Головного управління Держпраці Одеської області до Офісу Генерального прокурора і Офісу Президента. Але результатів наразі немає.

Мітингувальники кажуть: у другій половині 2018 року тодішніх працівників 2-го терміналу порту перевели на роботу в нову компанію. Це сталося у зв’язку з ліквідацією 2-го терміналу порту. Частина людей перейшла за власним бажанням, інших переводили під загрозою звільнення.

Як повідомила змінний заступник начальника складу “Агроінвестмент” Анжела Паскарь, проблеми з виплатами розпочалися з 7 березня 2019 року. Працівники вважають, що саме тоді сталось “рейдеське захоплення Чорноморського порту”

З 7 листопада 2019 року і донині фірма “Агроінвестмент” повністю зупинила виплату заробітної плати своїм працівникам. Як повідомляє сам колектив, загальна заборгованість співробітникам за 7 місяців складає більш як 15 млн гривень. Крім того, у компанії є заборгованість перед портом у розмірі понад 150 млн гривень.

Окрім усього вищевикладеного, незалежна профспілка під керівництвом Валерія Павлуши звернулася до суду на ТОВ “Європіан Агро Інвестмент Україна” за незаконний перевід своїх співробітників на 2/3 оплати праці.

ВІДЕО – 04868

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *