В Одеській області планують зменшити кількість інтернатів і більше працювати з проблемними родинами

Як повідомляє прес-служба Одеської обласної державної адміністрації, у жовтні служба у справах дітей презентувала проект плану деінституалізації в Одеській області.

Саме за цим планом в наступні 7 років буде реорганізована система надання соціальних послуг дітям та сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах. Волонтерами і БФ «Маніфест Миру» були запрошені всі небайдужі на круглий стіл по обговоренню проекту регіонального плану деінституалізації.

Заступник голови Одеської ОДА Віталій Свічинський разом з волонтерами та громадськими активістами взяли участь у Круглому столі з обговорення проекту Регіональної плану з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей в Одеській області на 2019-2026 роки для вироблення ефективних пропозицій і механізмів.

Були розглянуті питання: збору даних про становище дітей в районах, містах, об’єднаних територіальних громадах; моніторингу закладів інституційного догляду та виховання дітей; інвентаризації освітніх, медичних, реабілітаційних послуг, що надаються дітям і сім’ям з дітьми, а також звернули увагу на необхідність вивчення потреб сімей, діти яких перебувають у закладах інтернатного типу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *