Кілійці збирають підписи під петицією про ремонт дороги Кілія-Ліски-Вилкове

Кілійська міська рада має намір зібрати 25 тисяч підписів під зверненням до президента України, Прем’єр-міністра та депутатів Верховної Ради з вимогою виділити з Державного бюджету 2020 року кошти на ремонт дороги Кілія-Ліски-Вилкове.

Вказана ділянка автомобільної дороги державного значення Т-1607, що з’єднує Кілію, Ліски та Вилкове, за роки незалежності України ремонту так і не бачила. За цей час дорога виявилася повністю зруйнованою, а село Ліски – практично позбавленим транспортного сполучення як з Кілією, до якої 20 кілометрів, так і з розташованим в десяти кілометрах Вилковим.

До питання ремонту дороги вперше підійшли в 2018 році, коли з районного бюджету було виділено 500 тисяч гривень на виготовлення проектної документації для поточного ремонту дороги. Ще 350 тисяч мала виділити Кілійська міська рада. Однак обстеження стану проїжджої частини показало, що дорога потребує капітального ремонту, що, в свою чергу, спричинило зміну вартості проектних робіт. Зараз виготовлення проектно-кошторисної документації, на оплату якої міська рада вже знайшла кошти, а це 1 мільйон 450 тисяч гривень – на стадії завершення. Після виготовлення документації стане остаточно відомо, скільки коштів потребує власне сам ремонт.

Достовірно відомо, що це великі суми, тому голова міста Павло Бойченко, щоб привернути увагу керівництва країни, збирається консолідувати всіх жителів у великій кампанії зі збору підписів.

Важливо об’єднати зусилля всіх жителів Кілійського району, громадських організацій, політичних партій для того, щоб привернути увагу. Вартість ремонту дороги колосальна – в рази дорожче всіх раніше виконуваних в районі ремонтів доріг – піввідсотка від усіх запланованих на майбутній рік у Держбюджеті коштів на ремонт доріг по всій Україні. Виходячи з цього, без громадської підтримки нам не вдасться привернути увагу і переконати керівництво країни в гостроті і важливості виділення коштів для ремонту даної дороги. Велику кампанію зі збору підписів під зверненням до президента, прем’єр-міністра і депутатам Верховної Ради почнемо днями. Ми звернемося з підписними листами в усі трудові колективи, організації, школи та підприємства громади. Для того, щоб кожен житель громади зміг долучитися до акції і поставити свій підпис, на вулицях будуть встановлені намети, в них на волонтерських засадах чергуватимуть працівники міськради, в тому числі і я. Потім ми постараємося, щоб звернення лягли на стіл президенту, Прем’єр-міністра, голови Верховної Ради, губернатора Одеської області. Це буде нашим другим кроком на шляху до ремонту дороги. Перший крок ми вже майже зробили – підготували документи. Якщо, дасть Бог, наступного року нам вдасться здійснити цей ремонт – це буде диво, оскільки перед нами дуже дорогий і складний об’єкт”, – повідомив Павло Бойченко.

Намети, встановлені для збору підписів під зверненням, матимуть відмітну рису – зображення герба міста Кілії.

Авторка – Анна Булій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *