Без світла, води й повітря: в Подільську нелегалів утримують в нелюдських умовах

Права чотирьох громадян республіки В’єтнам, що були затримані на території України і мають бути депортовані на батьківщину, порушуються у пункті тимчасового тримання Подільського прикордонного загону.

Про ц повідомив офіційний сайт уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Так, моніторингова група здійснила візит до пункту тимчасового тримання Подільського прикордонного загону. Під час перевірки з’ясувалося, що у зазначеному пункті, через відсутність вільних місць впродовж двох місяців тримаються четверо громадян Соціалістичної Республіки В’єтнам, які були затримані за рішеннями Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області з метою забезпечення їх передачі відповідно до міжнародних договорів України про реадмісію.

Під час огляду службових приміщень та кімнат для утримання затриманих осіб встановлено, що умови тримання в них не відповідають визначеним національним та міжнародним стандартам.

“В цих кімнатах відсутні санітарні вузли (умивальник, туалет), конструкція вікон не дозволяє утримуваним особам власноручно відкривати кватирки на провітрювання. В окремих кімнатах –  недостатнє природне і штучне освітлення. У душовій кімнаті відсутня перегородка, а також полички для миючих засобів”, – йдеться у повідомленні.

Під час ознайомлення із службовою документацією пункту та спілкування із утримуваними особами, монітори з’ясували, що мають місце випадки порушення їхніх прав на користування послугами кваліфікованих перекладачів та на захист.

Звіт за результатами візиту обіяють надіслати до Державної прикордонної служби України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *