Африканських левенят, подарованих на день Кілії, повернули назад Дубовому

Святкування Дня народження Килії виявилось для містян великим сюрпризом — бізнесмен і меценат Олександр Дубовой презентував місту двох справжніх  африканських левів.

Між тим, живий “презент” жителі сприйняли не дуже привітно, незважаючи на дуже милий вигляд маленьких хижаків. Вони переймалися долею левенят, звинувачували дарувальника в жорстокості в поводженні з тваринами, а також засумнівалися, що в Кілії тваринам можна створити гідні умови перебування. Тому керівництво міста прийняло рішення з вибаченням повернути їх власнику.

«Враховуючи громадську думку, нам довелося повернути левенят дарувальнику – Олександру Дубовому. З’ясувалося, що Кілія не готова прийняти такий подарунок. Мені соромно за наших людей, які в соцмережах піднесли все так, що Дубовой не подарував нам левенят, а мало не вкрав їх у нас. Ідея була такою: ми хотіли, щоб в Кілії був не просто зоопарк, а екозони, де крім левів, ще б жили наші місцеві тварини. Можливо, тут можна було б придбати корм і погодувати левів», – повідомив Павло Бойченко.

За задумом дарувальника, в Кілії міг з’явитися еко-парк, який би сприяв залученню туристів до міста, однак місцеві насторожено сприйняли подарунок. Як розповів міський голова, реалізація цієї ідеї передбачалася не за бюджетні гроші, а за кошти мецената і залучених спонсорів.

 «Це леви легальні – з усіма документами і довідками. Через абсолютно некомпетентні думки, аж до того, що потрібно повернути левів в дику природу, нам довелося прийняти рішення і з вибаченнями повернути тварин Олександру Федоровичу. До відома “експертів”: леви, народжені в неволі, не зможуть вижити в дикій природі. Я “вітаю” кілійців – ми залишилися без “фішки”, за допомогою якої могли б залучити в Кілію тисячі відвідувачів», – резюмував Бойченко.

Також Кілійський міський голова попросив противників еко-парку внести свої пропозиції щодо розвитку туристичної індустрії в Кілії.

Авторка – Ганна Сокіл

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *