“Карагмецька печеня”: фестиваль для гурманів відбувся в Кілійській ОТГ

Колоритне село Шевченкове, що увійшло до складу Кілійської об”єднаної громади, свою 229-ту річницю відзначило першим фестивалем «Карагмецька печеня». Місцеві кухарі приготували півтони фірмової страви – картоплі з м’ясом за особливим рецептом.

Сама назва фестивалю «Карагмецька печеня» пішло від старовинної назви села – Карамахмет, та страви, яку саме в Шевченковому називають печеня – візитної картки села. Першими скуштували «карагмецьку печеню» почесні гості: меценат, уродженець села, почесний житель громади Олександр Дубовой, народний депутат України від 142 округу, до складу якого входить Шевченкове, Антон Кіссе, Кілійський міський голова Павло Бойченко.

Спеціально до свята спекли стокілограмовий торт, від якого кожному гостю дістався ласий шматочок. У гостей фестивалю була можливість побувати на справжньому карагмецькому весіллі, розділивши радість з молодятами – Анастасією і Антоном, які в цей день зареєстрували свій шлюб. Наречених з короваєм зустрів глава громади Павло Бойченко та побажав молодятам жити в любові та злагоді.

Тим часом на стадіоні бажаючі незалежно від віку змагалися в спортивно-розважальних заходах. Головний приз – живий баранчик, – дістався команді, яка перемогла в перетягуванні каната. У видовищному футбольному матчі між командами Кілії та Шевченкове з рахунком 2: 0 виграли господарі поля.

А ближче до вечора в залі Палацу культури всіх зібрав святковий концерт. В урочистій атмосфері пройшла церемонія нагородження фіналістів конкурсу «Людина року», який в цьому році в Шевченкове проходив вперше. У номінації «Керівник року» переможцем стала Голубенко Вікторія (директор Шевченківської школи № 1); «Підприємець року» – Остапенко Світлана (власник магазину «Смак», пекарні); «Медичний працівник року» – Решетник Оксана (медсестра загальної практики сімейної медицини); «Педагог року» – Мишелова Тетяна (вчитель образотворчого мистецтва); «Жінка року» – Слободенюк Людмила (в. о. директора школи № 2); «Спортсмен року» – Зелінський Дмитро (тренер ДЮСШ з футболу с. Шевченкове); «Комунальник року» – Коноваленко Володимир (електрик); «Меценат року» – Дубовой Олександр (керівник благодійного «Фонду Добра і Любові»); «Аграрій року» – Бокончу Микола (фермер); «Відкриття року» – Руденко Галина (завідуюча дитячим садком «Топольок»); «Політик року» – Антон Кіссе (народний депутат).

Справжнім подарунком став виступ композитора і виконавця українських пісень Миколи Свидюка. На високій ноті завершилося свято в Шевченкове, поклавши початок новим чудовим традиціям.

Авторка – Ганна Сокіл

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *