Нові вітряки під Овідіополем побудувала турецька компанія

Вітряну електростанцію «Овід Вінд» потужністю 32,4 мегавата офіційно запустили неподалік міста Овідіополь Одеської області.

Побудувала цю електростанцію турецька компанія — дочірнє підприємство великого турецького холдингу, який уже ввів в експлуатацію в себе на батьківщині вітряні електростанції загальною потужністю понад два гігавати (більш як тисячу вітрогенераторів), а також гідроелектростанції та дві теплові електростанції.

Холдинг діє в Туреччині з 1958 року, почавши роботу як звичайна будівельна компанія, але в останнє десятиліття активно будує об’єкти «зеленої» енергетики.

На першій черзі електростанції встановлено дев’ять вітрогенераторів «General Electric» потужністю по 3,6 мегавата кожен.

Мені дуже приємно, що Одещина стає частиною світового тренду вітреелектроенергії і на електростанції «Овід Вінд» закони кінетичної фізики вже сьогодні забезпечують екологічно чисту та доступну енергію. Але це не було б можливо лише за законами фізики, потрібні інші фактори, потрібна синергія. Однозначно, без інвестора – компанії зі світовим ім’ям «Guris Holding» – проект не був би реалізований. Я дуже вдячна за віру з боку турецького інвестора в Україну та Одещину. Я вдячна за колосальні зусилля та мільйони доларів інвестицій в цей проект та економіку Одещини. Проект, я впевнена, не міг бути реалізований без людської праці, без наших людей, спеціалістів, які приймали участь у будівництві, монтажних роботах тощо. Я вважаю, що це не просто будівництво вітроелектростанції, я вважаю що це будівництво енергонезалежного майбутнього району, області, країни!”, – повідомила в.о. голови Одеської ОДА Світлана Шаталова.

вітряки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *