На службу лікарям і пацієнтам: медики Любашівської “швидкої” отримали нове авто

Нове авто марки “Peugeot” любашівським медикам презентував Фонд Рината Ахметова. 20 вересня автівка прибула на своє місце роботи – до Любашівської станції екстреної медичної допомоги. 

Як розповів головний лікар станції Михайло Шевченко, автомобіль відноситься до класу “B”, обладнаний дефібрилятором, електрокардіографом, вакуумними і надувними шинами, великою вакуумною ношею для транспортування важкохворих з політравмами. Також в атомобілі є кисень, як переносний, так і станціонарний, глюкометр, спинальні ноші, “комірці” дитячі й дорослі для мобілізації травмованих з шийними хребцями, а також сидячий візок, обладнання для встановлення крапельниць пацієнту вже в дорозі, і навіть апарат для підігріву медикаментів. Таким чином, рятувати людей за надзвичайних обставин медики зможуть оперативніше:

Усе це обладнання необхідне для нашої роботи, ми ще додатково беремо під час виїздів сумки для породіль чи для виїздів на політравми. Любашівська станція екстреної медичної допомоги обслуговує територію Савранського, Ширяївського, Ананівського та Миколаївського районів. Транспортуємо важкохворих як до Любашівської ЦРБ, так і до медзакладів Одси – дитячу обласну лікарню, опіковий центр тощо”, – розповів Михайло Шевченко.

екстрена

Любашівська станція швидкої розташована найближче від траси Одеса-Київ, де найчастіше відбуваються дорожньо-транспортні аварії з постраждалими. На сьогодні тут щоденно чергує 3 медичні бригади, які дійснюють 28-32 виїздів на виклики щодоби.

Ще один рятувальний автомобіль отримала Савранська підстанція “швидкої”: там, крім вищеназваних, є ще й додаткове устаткування для штучної вентиляції легень.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *