Чи буде Одеса з теплом: комунальники мають великі борги

Дотація, отримана комунальним підприємством “Теплопостачання міста Одеси” з міського бюджету, дозволить тепловикам отримати газові номінації. Про це під час брифінгу повідомив виконуючий обов’язки директора КП “Теплопостачання міста Одеси” Олександр Михайлов.

За словами керівника комунального підприємства, для отримання газових номінацій КП має заплатити 206 мільйонів гривень, 8 з яких візьмуть з власних коштів, решту – з суми дотації.

Наразі нема ніяких ризиків того, що опалювальний сезон почнеться невчасно. Ми зараз розрахуємося з боргами, наступного тижня наші робітники отримають зарплатню за серпень”, – заявив Михайлов.

Зазначимо, що станом на 16 вересня підприємство має борги у розмірі майже 1,5 мільярда гривень. Левова доля боргу КП –перед ВАТ “НАК “Нафтогаз України”, якому підприємство має слатити за природній газ 939,7 млн гривень. За розподіл природного газу АТ “Одесагаз” “ТМО” має сплатити 11,4 млн грн, за транспортування природного газу АТ “Укртрансгаз” – 18,9 млн грн; за покупну теплоенергію від “Одеська ТЕЦ” – 456,2 млн грн; за електроенергію – 73,8 млн грн та водоспоживання – 7,5 млн грн.

У той же час, заборгованість споживачів усіх категорій перед КП “ТГО”, станом на 16 вересня 2019 року, складає 434,8 млн грн, зокрема населення – 412,4 млн грн. Комунальники попереджають, що з 1 травня поточного року на суму простроченої заборгованості за комунальні послуги передбачено нарахування пені.

Нагадаємо, що на сесії Одеської міськради 18 вересня, депутати підтримали виділення КП “ТМО” чергового дотаційного траншу. До попередніх 115 мільйонів додали ще 100.

Авторка – Ірина Ткаченко

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *