В тестовому режимі: на Одещині запустили поромну переправу з Румунією

Відтепер українці можуть дістатися до Румунії на поромній переправі через Дунай в Орлівці в Одеській області.
Про це повідомив на своїй сторінці в Фейсбук міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко.
«Сьогодні разом з головою повітової ради Тулча Хоріо Теодореску, заступником голови Одеської обласної ради Юрієм Дімчогло, депутатом Румунського парламенту від повіту Тулчі Симион Лучіан, мером Ісакчі Анастасо Морару, головою сільської ради села Орловка Михайлом Куванжі, представниками інвесторів, а також митної і прикордонної служб Україна і Румунії взяв участь у першому тестовому переході на поромній переправі Орловка-Ісакча», – повідомив він.
Нагадаємо, цей прикордонний перехід з відповідною поромної інфраструктурою європейського рівня – важлива сполучна ланка між двома державами.
Крім того, поромна переправа значно скоротить шлях для автомобілів з України в Румунію, Болгарію і Туреччину по міжнародному транспортному коридору М97 на кілька сотень кілометрів – машинам не потрібно буде робити «гак» через Рені, Джурджулешти і Галац, додатково перетинаючи молдовський кордон.
Офіційні особи Румунії та України домовилися про остаточний термін відкриття довгоочікуваного пункту перетину кордону Орловка-Ісакча, який призначений на 1 листопада 2019 року.
Абрамченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *