На Одещині вирощують велетенські лимони

Одесит Максим Діхтяренко вирощує лимони, апельсини, мандарини, кумкват та клементини. Особлива гордість садівника – гібридний лимон Пандероза, який дає плоди вагою понад 1 кг. 

Лимони

Розмножує садівник Пандерозу, як і всі цитрусові, насінням та живцюванням. Однак, другий спосіб більш продуктивний і підходить навіть новачкам, особливих знань і навичок не треба.

Він зазначає, що прекрасно ростуть і плодоносять в Україні лимони Павловський, Мейер, Лунар. До речі, останній називають всесезонним, так як може давати по декілька врожаїв на рік.

Дозрівають лимони в середньому за 8-9 місяців. Звичайно, рослині потрібно давати відпочивати, інакше воно скінчиться і почне хворіти, знижувати врожайність.

Садівник знайшов цікаве рішення для теплиці, щоб зекономити на електроенергії: свою теплицю він заглибив на 1,5 м в землю. Тепло в ній зберігається як в термосі. Є ще одна теплиця, де садівник вирощує саджанці, проводить щеплення. Крапельної системи поливу немає, все робиться вручну.

One thought on “На Одещині вирощують велетенські лимони

  1. Доброго дня Максиме!
    До Вас звертається колектив Березівського Центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Березівської РДА. Нам цікаво, що Ви вирощуєте лимони. Ми теж мріємо встановити теплиця для портеб закладу, який розрахований на 20 дітей.
    Ми будемо раді з “золотих рук” отримати один саджанець лимона, для вирощування в нашому закладі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *