У Татарбунарах пройшов тренінг для виборчкомів 141 і 142 округів

У медіацентрі, створеному при Татарбунарській районній бібліотеці, пройшов тренінг для членів окружних виборчих комісій 141-го і 142-го виборчих округів. Організатори навчання виступили Міжнародна фундація виборчих процесів IFES та Центр управління навчання учасників виборчих процесів.

Заняття для членів виборчих комісій проводяться за фінансової підтримки агентства США з міжнародних відносин. У заході взяли участь понад 30 членів двох окружних комісій, які знаходяться в Татарбунарах і Арцизі.

Так як більшість членів ОВК не мають досвіду роботи в такій комісії, тренери роз’яснювали їх повноваження, знайомили з алгоритмом дій при створенні дільничних виборчих комісій, одержанні та видачі бюлетенів, роботою в день виборів і зі скаргами. Учасники тренінгу в командах виконували практичні завдання, а по закінченню заняття заповнили анкети, які дадуть можливість тренерам визначити наскільки члени ОВК засвоїли навчальний матеріал.

Також представникам ОВК були надані методички, які стануть настільними книгами членів комісій і допоможуть працювати злагоджено і в рамках закону. Найближчим часом подібні заняття будуть проведені для членів дільничних виборчих комісій.

Автор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *