Гастрономічна подія: днями у селі Прикордонне Тарутинської громади відбувся незвичайний захід під назвою “Збереження молдовської культури у маленькому українському селі”. Місцева господиня Олена Бойнічан зустрічала й частувала гостей, а також ділилася старовинними сімейними рецептами.
Про це розповіла пресслужба Тарутинської селищної ради.
Олена – справжня молдавська господиня. Вона разом зі своїми помічницями розказали, показали та навіть пригостили стравами молдавської кухні, які вона зберегла від своїх батьків.
У гості до Олени завітав голова Тарутинської громади Сава Чернєв, представники місцевої ради, краєзнавці.
Гостей господиня зустрічала хлібом та сіллю на казковому подвір’ї, який власниця створила та прикрасила власноруч. Кожен колоритний куточок вона оздобила домотканими виробами у етнічному стилі, квітами, садовими фігурками та національними атрибутами.
Після чого господарка провела кулінарну подорож, яка відбувалася у чотирьох локаціях.
На першій відбувся майстер-клас з приготування мамалиги.
Далі гостей запросили до альтанки на дегустацію голубців (румунською “сармалеле”), де пані Олена поділилася рецептом своєї бабусі.
Третя локація була на кухні, де відбувся майстер-клас з приготування плачинди – знакової національної випічки молдаван. І остання локація була у справжньому молдавському погребі, повним консервації на зиму, бочками з вином і домотканими ковдрами на підлозі.
У погребі Олена показала як робиться молдавська бринза за її родинним рецептом.