Лише 25 громад в Одеській області створили стратегії розвитку

Станом на 1 лютого 2022 року в Одеській області ухвалили Стратегії розвитку лише 25 з 91 громади. Такі дані наводить Міністертво розвитку громад та територій. Це менш як 30% від загальної кількості новостворених адміністративно- територіальних одиниць, і є одним з найнижчих показників в Україні. 

Окрім Одеської, серед аутсайдерів опинилися Закарпатська і Хмельницька області, громади яких ухвалили по 23 стратегічні плани.

В той час як  в Україні долучилися до процесу стратегічного планування 1200 територіальних громад, з них 617 — мають затверджені стратегії розвитку. Частка громад, що мають власні стратегії розвитку або працюють над ними, за 2021 рік зросла на 26%.

«Основною метою документів стратегічного планування на місцевому рівні є визначення головних напрямків розвитку громад. Дуже важливо, аби органи місцевого самоврядування знали сильні та слабкі сторони своєї громади, аналізували можливості та потенційні загрози. Так буде легше спланувати різного роду проєкти та зміцнити економіку. Усі ці моменти та процеси мають бути прописані у стратегії розвитку», – зазначив Іван Лукеря, заступник Міністра розвитку громад та територій.

Не раз критикував керівництво місцевих рад за “повільну” роботу у створенні Стратегій і керівник Одещини Сергій Гриневецький. На його думку, цей документ містить не лише базові характеристики кожної ОТГ, а й є дорожньою картою для розвитку потенціалу в економіці кожної територіальної громади.

З більш детальною інформацією щодо розробки та затвердження стратегій розвитку територіальних громад в кожному регіоні можна ознайомитися в інфодовідці станом на 1 лютого 2022 року.

Як повідомили в Міністестві, громади усііх областей долучилися до процесу стратегічного планування розвитку, а у Донецькій, Кіровоградській та Сумській областях цей показник становить близько 96-98%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *