Кожна друга дитина на Одещині не отримала щеплення від поліомієліту вчасно

За три дні з початку вакцинальної кампанії проти поліомієліту в Одеській області зробили щеплення 2 804 дитям до шести років. Про це повідомила начальниця відділу комунікацій обласного Центру громадського здоров’я Ганна Лєснікова.

Всього в області за три тижні планують вакцинувати близько 16 тисяч дітей. Щеплення роблять безкоштовно у державних медичних закладах після огляду лікаря-педіатра.

“Було страшно, оскільки це все ж таки вакцинація, це відповідальність за дитину і хочеться аби дитина була здорова і тому ми тут”, – розповіла Олена Йилдиз, яка привела дитину на вакцинацію.

На Одещині маже 50% дітей не отримали щеплення проти поліомієліту вчасно

Медична сестра Людмила Ткаченко зазначила, що в поліклініці №6 щодня вакцинують від поліомієліту до 15 дітей. За її словами, перші дві дози вакцини – інактивовані, тобто такі, що містять у своєму складі неактивний вірус.

Педіатриня Тахміна Камалова-Малишева додала, що вакцинальна кампанія проти поліомієліту проходитиме у два етапи. Першочергово приймають дітей віком від шести місяців до шести років, яких не вакцинували вчасно – згідно з календарем профілактичних щеплень. За словами Ганни Леснікової, на початок старту кампанії в Одеській області рівень охоплення щепленнями дітей до року становить 75,5%; відсоток дітей, які не отримали щеплення вчасно, – 46,6%.

На Одещині маже 50% дітей не отримали щеплення проти поліомієліту вчасно

“Другий етап ми будемо вакцинувати дітей всіх до шести років, навіть тих дітей, які мають всі щеплення. Дуже важливо зробити щеплення, тому що поліомієліт – це інфекційне захворювання, збудником якого є поліовірус, який може призвести до паралічу та смерті. Єдина профілактика – це вакцинація, ліків проти поліомієліту немає”, – розповіла Тахміна Камалова-Малишева.

Зробити щеплення у дитячій поліклініці №6 можна з понеділка по п’ятницю з 08:00 до 19:00.

Джерело – Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *