Німці подарували Тарутинській ОТГ медобладнання на 100 тисяч євро

7 грудня до Тарутинської центральної лікарні надійшла допомога з Німеччини. Гуманітарну допомогу від бессарабських німців у вигляді медичного обладнання керівництву громади передала Світланою Крук, голова Тарутинського німецького товариства «Бессарабський дім». Його вартість – 100 тисяч євро, а працюватиме воно у Тарутинській центральній лікарні.
Серед обладнання: цифровий мамограф, стереотаксис, дефібрилятор, стерилізатор, операційна лампа, обладнання для дитячого відділення.
ТарутиноУ нашій громаді є велика необхідність встановлення у центральній лікарні мамографу, тому що збільшилось кількість захворювань жінок на рак молочної залози. Крім того, з встановленням мамографу наші лікарі будуть мати змогу надавати більше послуг населенню в умовах нинішньої медичної реформи. А також, в Тарутинській лікарні фазові лікарі, їх потрібно підтримувати, створювати необхідні умови роботи», – зазначив голова Тарутинської громади Савва Чернєв.
Голова громадської організації «Бессарабський дім» Світлака Крук розповіла, що її організація протягом 10 років втілює у життя різні благодійні проекти завдяки німецьким партнерам, для яких бессарабська земля є малою Батьківщиною. Пані Світлана висловила вдячність людині, який показує своє патріотичне ставлення до землі, на якій народився – професору Натаніелю Риссу. Нащадок бессарабських німців зробив вже багато добрих справ для своїх земляків, а тепер завдяки йому і Тарутинська лікарня поповнилась медичним обладнанням.
ТарутиноВартість нового медобладнання складає понад 100 тисяч євро: це цифровий мамограф, дефібрилятори, стерилізатор, операційна лампа, ваги для немовлят та стеретаксис.
Очільник громади оперативно вирішив низку організаційних питань щодо розмитнення вантажу, завдяки чому обладнання за нетривалий час надійшло до Тарутинської лікарні. Крім того, у оформленні документів гуманітарного вантажу взяли участь начальник відділу з питань персоналу та правової роботи Департаменту соціальної та сімейної політики обласної державної адміністрації Наталя Тараненко та мешканець смт. Тарутине Андрій Іваницький.
Отримане медичне обладнання допоможе вчасно надати допомогу людям, запобігти хворобам та зберегти не одне людське життя, повідомили в селищній раді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *