Хештег #Гайка_у_Вікі: у мережі закликають підтримати волонтерку Олену Толкачову

Олена Толкачова “Гайка” – відома волонтерка, яка створила унікальну Патронатну службу, яка займається допомогою пораненим бійцям та сім’ям загиблих.

“Волонтери – ті, на кого спирався Майдан, а потім і фронт у 2014 році. Одна з них – Олена Толкачова (Гайка), керівник Патронатної служби полку “Азов”. 7 років тому Гайка створила унікальну систему супроводу, допомоги пораненим та піклування про родини загиблих”, – пише у своєму телеграм-каналі Лідер Азовського Руху Андрій Білецький

Річ у тім, що Вікіпедія блокує статтю про цю людину на своєму ресурсі, начебто за те, що в інтернеті недостатньо висвітлена діяльність Олени.

 #Гайка_у_Вікі

“Закликаємо наших читачів та журналістів приєднатись до флешмобу та підтримати Олену Толкачову розмітивши на своїх ресурсах посилання на її статтю. Інформаційна війна яку ми маємо перемагати! #Гайка_у_Вікі“, – закликає на своїй сторінці у facebook Валерій Ладомир.

Олена створила та  організувала унікальну систему супроводу й допомоги пораненим, а також програму піклування про родини загиблих.

“Цьому підрозділу нема рівних на всій лінії фронту й в тилу. Для того, щоб організувати роботу цього відділу, Гайці не знадобились квоти, гранти й інша лівацька маячня для ущемльонних”, – пише в своєму телеграм-каналі ветеран полку «Азов», громадський і політичний діяч Сергій Тамарін.

Така патронатна служба немає аналогів  в інших добровольчих формуваннях. А тим більше  в державних структурах.

“Хто сумнівається – може перепитати поранених азовців. Доречі, в міру своїх сил Патронатна служба намагається допомагати й добровольцям, про яких держава не піклується в принципі (ДУК ПС, УДА, ОУН). Тому стаття про організатора такої служби у Вікіпедії має бути обов’язково”,- написав у своєму телеграм-каналі “Nотатки Крука” Микола Кравченко, український націоналіст, історик і ветеран

Редакція сайту “Сила Громад” також підтримує Олену Толкачову, бо ми  вважаємо, що про неї має знати якомога більше людей.

Приєднуйтесь #Гайка_у_Вікі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *