Пілотний проект стартував 21 січня, одразу після закінчення зимових канікул. Для цього обрали ліцей «Європейський» на вулиці Маршала Говорова.
На період адаптації дітям допомагатимуть спеціально призначені працівники харчоблоку: учням 3-4 класів лише на початку, до кінця тижня, а учням 1-2 класів впродовж навчального року.
«Поки що назвати підсумки цього експерименту ми не можемо, але бачимо, що діти вже зацікавлені, оскільки можуть обирати одну з декількох страв», – розповідає Олена Буйневич, директор департаменту освіти і науки Одеської міської ради.
Також на базі Європейського ліцею встановили вендинговий апарат. Таким чином учні старших класів зможуть отримувати гарячі страви під час навчального процесу, а також після уроків, на додаткових заняттях або в групах продовженого дня.
Незабаром до цього експерименту приєднається 125-та школа. Такі апарати вже успішно функціонують у міських лікарнях та в КПНЗ Одеського міського центру воєнно-патріотичного виховання учнівської молоді «Пост №1».
Автор – Євгенія ШЕВЦОВА
Фото – зі сторінки Олени БУЙНЕВИЧ