В Сергіївці вдвічі здорожчає тариф на воду

Селищна рада винесла на обговорення проект рішення виконавчого комітету щодо підвищення тарифу на воду. Зокрема, для населення з пристроями обліку пропонується встановити тариф в 32 грн. 75 коп. за 1 куб. метр води (18,04 грн – водопостачання та 14,71 грн – водовідведення).

Але місцева влада обіцяє компенсувати здорожчання мешканцям, за рахунок бюджету: майже половину, а це 14 грн. 75 коп. за кубометр. Тому для населення тариф складе 18 грн за 1 куб. метр (11 грн водопостачання та 7 грн водовідведення).

Для населення без пристроїв обліку (по нормі водопостачання 150 літрів на добу) тариф складе 149 грн 83 коп. на 1 особу в місяць (81,53 грн– водопостачання, 67,30 грн – водовідведення).

Для бюджетних організацій пропонується встановити тариф на рівні 36 грн 2 коп.,  а для інших організацій  на рівні 38 грн 43 коп.

Надання компенсації по тарифам на воду в Сергіївці розраховано не на всіх абонентів. Компенсація надаватиметься особам, які мають тільки одну квартиру та зареєстровані в селищі Сергіївка. Якщо споживач має у власності дві або більше квартир, компенсацію виплатять тільки на одну квартиру – за адресою реєстрації. За інші квартири доведеться платити в повному обсязі.

Повну вартість тарифу будуть оплачувати власники котеджів та житлових приміщень, загальна площа яких складає понад 120 кв. метрів.

Власники міні-готелів в період з 1 травня по 30 вересня оплачуватимуть вартість води за тарифом для бізнесу – у зв’язку з комерційним використанням будівель.

Нагадаємо, діючі тарифи в Сергіївці були встановлені у грудні 2016 року.

Автор – Дмитро ФЕНЯК

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *