Шведський стіл в “Європейському ліцеї”: одеська влада тестує нові стадарти харчування

Пілотний проект стартував 21 січня, одразу після закінчення зимових канікул. Для цього обрали ліцей «Європейський» на вулиці Маршала Говорова.

На період адаптації дітям допомагатимуть спеціально призначені працівники харчоблоку: учням 3-4 класів лише на початку, до кінця тижня, а учням 1-2 класів впродовж навчального року.

«Поки що назвати підсумки цього експерименту ми не можемо, але бачимо, що діти вже зацікавлені, оскільки можуть обирати одну з декількох страв», – розповідає Олена Буйневич, директор департаменту освіти і науки Одеської міської ради.

Також на базі Європейського ліцею встановили вендинговий апарат.  Таким чином учні старших класів зможуть отримувати гарячі страви під час навчального процесу, а також після уроків, на додаткових заняттях або в групах продовженого дня.

харчування

Незабаром до цього експерименту приєднається 125-та школа. Такі апарати вже успішно функціонують у міських лікарнях та в КПНЗ Одеського міського центру воєнно-патріотичного виховання учнівської молоді «Пост №1».

Автор – Євгенія ШЕВЦОВА

Фото – зі сторінки Олени БУЙНЕВИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *