В одеському банкетному залі “Ошн-Тошн” прокоментували звинувачення щодо нібито отруєння їхніх відвідувачів. В адміністрації повідомили, що люди після банкету могли споживати їжу в інших закладах.
Про це розповіла адміністраторка закладу “Ошн-Тошн” та кафе “Франзоль” Ольга.
За її словами, у ресторані протягом двох днів фахівці Держспоживслужби відбирали проби для проведення лабораторних досліджень.
“Весь наш персонал здав аналізи. Протестували на всі інфекції нашу продукцію, яку ми зберігаємо. У нас нічого не виявлено”, – запевнила Ольга.
Вона додала, що адміністрація планує оскаржувати інформацію про отруєння людей в їхньому закладі, і назвала це “наклепом”.
“У нас є інформація про те, що люди після банкету гуляли біля моря, і там вони також щось вживали”, – пояснила адміністраторка закладу.
На банкеті було 29 людей, однак до лікарні звернулись лише 6, розповіла Ольга.
“Мабуть, якби було погано, то напевно усім, а з 29 тільки 6 у лікарні”, – підкреслила вона.
Жінка також додала, що за 19 років роботи ресторану з такої ситуацією зіткнулись вперше. За словами Ольги ресторан закрили, до завершення санітарно-епідеміологічного розслідування.
З 6 людей, які звернулись до лікарні, у 4 медики виявили сальмонельоз. Про це розповіла начальниця Управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в Одеській області Лідія Степанова.
Вона додала, що матеріал, який відібрали у працівників ресторану, фахівці ще досліджують.
Нагадаємо, за інформацією Держпродспоживслужби, під час перевірки закладу інспектори зафіксували “численні порушення законодавства про харчові продукти”. Згідно з висновком інспекції, такі порушення створювали “реальну загрозу життю та здоров’ю населення Одеси”.
Зокрема у ресторані виявили понад 10 кг замороженого курячого м’яса, 16 кг свинини, майже 1,5 кг баранини, 6 кг замороженого лосося, 5 кг охолоджених мідій. Усі ці продукти були без відповідного маркування та без вказаних дати виробництва та терміну зберігання, запевнили в Держпродспоживслужбі.
Джерело – Суспільне. Одеса