Одеський ресторан звинувачують в масовому отруєнні

В одеському банкетному залі “Ошн-Тошн” прокоментували звинувачення щодо нібито отруєння їхніх відвідувачів. В адміністрації повідомили, що люди після банкету могли споживати їжу в інших закладах.

Про це розповіла адміністраторка закладу “Ошн-Тошн” та кафе “Франзоль” Ольга.

За її словами, у ресторані протягом двох днів фахівці Держспоживслужби відбирали проби для проведення лабораторних досліджень.

Весь наш персонал здав аналізи. Протестували на всі інфекції нашу продукцію, яку ми зберігаємо. У нас нічого не виявлено”, – запевнила Ольга.

Вона додала, що адміністрація планує оскаржувати інформацію про отруєння людей в їхньому закладі, і назвала це “наклепом”.

“У нас є інформація про те, що люди після банкету гуляли біля моря, і там вони також щось вживали”, – пояснила адміністраторка закладу.

На банкеті було 29 людей, однак до лікарні звернулись лише 6, розповіла Ольга.

Мабуть, якби було погано, то напевно усім, а з 29 тільки 6 у лікарні”, – підкреслила вона.

Жінка також додала, що за 19 років роботи ресторану з такої ситуацією зіткнулись вперше. За словами Ольги ресторан закрили, до завершення санітарно-епідеміологічного розслідування.

З 6 людей, які звернулись до лікарні, у 4 медики виявили сальмонельоз. Про це розповіла начальниця Управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в Одеській області Лідія Степанова.

Вона додала, що матеріал, який відібрали у працівників ресторану, фахівці ще досліджують.

Нагадаємо, за інформацією Держпродспоживслужби, під час перевірки закладу інспектори зафіксували “численні порушення законодавства про харчові продукти”. Згідно з висновком інспекції, такі порушення створювали “реальну загрозу життю та здоров’ю населення Одеси”.

Зокрема у ресторані виявили понад 10 кг замороженого курячого м’яса, 16 кг свинини, майже 1,5 кг баранини, 6 кг замороженого лосося, 5 кг охолоджених мідій. Усі ці продукти були без відповідного маркування та без вказаних дати виробництва та терміну зберігання, запевнили в Держпродспоживслужбі.

Джерело – Суспільне. Одеса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *