Греція допоможе відновленню Одеси в умовах війни

В.о. Одеського міського голови Олександр Філатов провів зустріч з делегацією Грецької Республіки. Делегацію очолює Генеральний секретар міжнародних економічних відносин Міністерства закордонних справ Греції Дімітріос Скалкос. 

Про це повідомили у міськраді.

Під час зустрічі сторони обговорили поточну ситуацію в місті, двосторонню співпрацю, а також плани відновлення Одеси в умовах війни.

Греція«Ми дуже вдячні вам за візит. Це велика мужність приїхати до країни, яка воює. Ми вдячні за підтримку, яку надає Греція Україні, зокрема Одесі», – зазначив Олександр Філатов.

«Наш візит – це не прояв хоробрості, бо справжня хоробрість – жити, як ви, продовжуючи розвивати місто під час війни. Ми відчуваємо свій моральний обов’язок підтримувати вас», – сказав Пан Скалкос.

Грецька делегація підтвердила готовність підтримувати реставраційні проєкти та допомагати у відновленні України. Окремо було відзначено роботу Парламентської групи дружби Греції та України, яка активно сприяє зміцненню співпраці між країнами.

Так, у серпні 2023 року місто Керкіра. Корфу, Грецька  Республіка) прийняло групу одеських дітей для відпочинку та оздоровлення. З 28 серпня по 11 вересня 2024 року в дитячому таборі Священної Архієпископії Афінської і всієї Еллади (м. Авлон, поблизу Афін) відпочивала група дітей з Одеси (44 дитини та 5 супроводжуючих).

Наразі опрацьовується отримання гуманітарної допомоги від Грецької Республіки у вигляді робочого одягу для комунальних служб міста.

Греція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *