Саратська і Білгород-Дністровська громади отримали допомогу від Асоціації міст України

30 квітня 2024 року гуманітарну допомогу від Асоціації міст та громад Словаччини передала Білгород-Дністровській міській територіальній громаді та Саратській селищній територіальній громаді Одещини Асоціація міст України.
Про це повідомили в Одеському регіональному відділені Асоціації міст України.
Вантаж вартістю 43 тисячі євро й загальною вагою 5,4 тон містив предмети гігієни, дитяче харчування, канцтовари, постільну білизну для внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території зазначених громад.
АМУ«У цей важкий для України час весь світ обʼєднався в боротьбі проти агресора. З початку повномасштабного вторгнення наша громада стала прихистком для великої кількості внутрішньо переміщених осіб. Надана гуманітарна допомога спрямована людям, які змушені були залишити свої домівки, та є дуже необхідною для них. Щиро дякуємо нашим словацьким партнерам за підтримку та допомогу, які зараз дуже важливі для нас», – зазначив Білгород-Дністровський міський голова Віталій Граждан.
Асоціація міст та громад Словаччини не вперше допомагає українським громадам: у 2022 році за підтримки Асоціації міст України гуманітарну допомогу отримали Краматорська і Покровська територіальні громади Донецької області.
Допомога надана в рамках проєкту «Транскордонне співробітництво між Україною та Словаччиною – CBC4US», який фінансується в рамках Програми Фінансового механізму Європейської економічної зони під назвою: GGCO1, «Програма «Належне врядування та транскордонне співробітництво» (EEAGrants) – гранту від Ісландії, Ліхтенштейну та Норвегії через EEA Grants. Проєкт співфінансувався з державного бюджету Словацької Республіки.
Проєкт впроваджують Асоціація міст України, Асоціація міст та громад Словаччини (ZMOS), Норвезька асоціація місцевих та регіональних влад (KS) KS Kommunesektorens organisasjon та Словацько-європейське культурне товариство «FEMAN».

2 thoughts on “Саратська і Білгород-Дністровська громади отримали допомогу від Асоціації міст України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *