Авангардівська громада планує стати міською, а не селищною

Одразу два населених пункти з громади на Одещині мають намір підвищити статус. Селище Авангард хоче стати містом, а село Прилиманське — селищем. Такі зміни стали можливі у зв’язку із законом України “Про порядок вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України”, який набув чинності у січні 2024 року.

Про це повідомили в Авангардівській ТГ та Інституті публічної служби та управління

30 квітня відбулося підсумкове засідання робочої групи, на якій розглядали доцільність зміни категорій населених пунктів Авангардівської громади. Зокрема, обговорювали науково-дослідну роботу, яку підготували науковці кафедри публічного управління та регіоналістики Одеської політехніки.

Далі цю роботу представлять на розгляд депутатів Авангардівської селищної ради, проведуть громадське обговорення та подадуть документи з обгрунтуванням до Кабінету Міністрів України.

Зазначимо, до складу Авангардівської громади входять п’ять населених пунктів: селища Авангард, Радісне, Хлібодарське та села Прилиманське і Нова Долина. Загальна кілткість мешканців до війни налічувала 20 тисяч людей, від початку повномасштабної війни сюди переїхали близько 7 тисяч переселенців з інших регіонів.

Засідання робочої групи, Авангардівська ОТГ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *