“Ремонту не підлягає”: росіяни знищили фермерське господарство на Одещині. ВІДЕО

У ніч на 22 квітня російська армія атакувала Одещину ударними дронами. Внаслідок цього відбулось влучання по фермерському господарству, пошкодило складські будівлі та сільськогосподарську техніку. За даними Сил оборони півдня, над регіоном вдалось збити пʼять безпілотників. 

Вночі російські безпілотники влучили по території агропромислового підприємства у Білгород-Дністровському районі. Тут зруйнована техніка. складські приміщення, а на асфальті можна побачити вирви від удару.

“Приблизно о пів на другу ночі у нас перший пройшов безпілотник. Вдарив тут, між майстернями, чотири трактори пошкодило. Другий пройшов, вдарив по складу. Пошкодив там більшу частину. Третій просто влетів, видно, йшов на зернові, але влетів чітко в бетон”, — розповів заступник директора агрофірми Микола Шаповаленко.

Наслідки атаки дронів на Одещині, Микола Шаповаленко
Микола Шаповаленко, заступник директора агрофірми на Одещині, яку атакували російські дрони. 22 квітня 2024 року. Суспільне Одеса
Наслідки атаки дронів на Одещині 22 квітня 2024 року

Андрій працює на фермі трактористом. Показує свій перший трактор, каже, він був тільки-но після ремонту. Зараз він повністю пошкоджений.

Нові акумулятори поставив тут, повністю робоче, в гарному стані. Взявся за другий, он другий стоїть ХТЗ, також пригнав його сюди, заховали від вітру від такого і йому також хана. Все спалене, ремонту тут геть нічого не підлягає, взагалі, що називається, все погоріло”, — додав Андрій.

Наслідки удару дронів по Одещині 22 квітня 2024 року, тракторист Андрій
Андрій, тракторист агропідприємства на Одещині, яке атакували російські дрони. 22 квітня 2024 року. Суспільне Одеса
Наслідки удару дронів по Одещині 22 квітня 2024 року
Зруйнована техніка внаслідок атаки дронів на Одещину 22 квітня 2024 року. Суспільне Одеса
Наслідки удару дронів по Одещині 22 квітня 2024 року
Наслідки атаки дронів на Одещині: пошкоджені будівлі та техніка на агропідприємстві

Серед зруйнованих об’єктів — ангар з зерном: тут пробити дах, вибиті вікна, пошкоджені стіни. Зранку працівники підприємства встигли трохи полагодити дах, щоб дощ не залив збіжжя.

Наслідки удару дронів по Одещині 22 квітня 2024 року
Зруйнований ангар агропідприємства на Одещині внаслідок атака дронів. 22 квітня 2024 року. Суспільне Одеса

Що відомо про атаку РФ по Одещині 22 квітня

В Одеській області тривогу оголосили о 00:49, за кілька хвилин до цього, о 00:44, у Повітряних силах повідомляли про декілька груп ударних російських БпЛА в акваторії Чорного моря у напрямку Миколаївської області та Затоки Одеської області. Відбій дали об 1:52.

У Силах оборони півдня повідомили, що під час атаки армія РФ поцілили по фермерському господарству. Також над регіоном збили пʼять безпілотників.

Щодо атаки РФ по цивільній інфраструктурі Одещини прокуратура Білгород-Дністровської окружної прокуратури розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Джерело – Суспільне Одеса:

One thought on ““Ремонту не підлягає”: росіяни знищили фермерське господарство на Одещині. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *