Міні-ліфт для Героя: волонтерка з Одещини збирає кошти для воїна, що втратив ноги на війні

Безбар’єрне середовище для жителів багатьох містечок Одещини, на жаль, скоріше мрія, ніж реальність. Життя людей з інвалідністю створене з суцільних перешкод. Проявити ретельну увагу до кожного жителя і створити спеціальну обладнану інфраструктуру для людей з вадами зору, слуху чи можливостей пересування, має місцева влада. Проте за умов воєнного стану не всім вдається працювати ефективно.

Про одну з таких історій розповіла волонтерка Інга Величко.

ІванВетеран російсько-української війни, що втратив обидві ноги, Іван Слободенюк, мешкає в одній з багатоповерхівок у місті Білгород-Дністровський. Пересуватись молодий чоловік може тільки на візку, проте, спеціального пандусу для того, щоб він міг самостійно з’їхати на вулицю, без допомоги сторонніх, не передбачено.

Ситуація ускладнилась після того, як сусіди почали обурюватись тим, що хлопець палить в під’їзді, мовляв, їм некомфортно проходити через дим. Мати хлопця поділилася своїми гіркими роздумами в мережі.

“Сьогодні Восьме березня, дорослі сини купують матусям квіти, а я думаю лише про те, що моя героїчна, понівечена війною дитина не хоче вже котрий тиждень їхати на вихідні до дому.
Чому? Тому що він, не маючи пандуса та поки що немає протезів з електронними «колінами», повинен повзти на руках по тим сходам до нашої квартири!
Тому що, як стало відомо, за цім спостерігала на відеозапису з вуличних камер спостереження та сама сусідка Анна та ще прокоментувала, що «він повзе, як собака».
Нащо Івану ці знущання? Він – герой, втративши під мінометнім обстрілом обидві ноги на Донецькому нулі, коли йшов за пораненими побратимами.
Не собака, так точно!
А ще Ганна у гніві не лише через те, що Іван палить по вихідним у під’їзді. А ще тому, що коли його, великого чоловіка, зносили одного дня знайомі хлопці, то ніби то зачепили візком її автівку!”, – написала Лариса Скаленко, мати хлопця.

Місцева волонтерка, засновниця ГО “БУДЖАК – ЦЕ УКРАЇНА” Інга Величко розповіла СИЛІ ГРОМАД: її зачепила ця історія, тому вирішила не залишатись осторонь, і оголосила збір коштів для облаштування спеціального підйомника і металоконструкцій для того, аби Іван зміг без перешкодно потрапляти до себе в квартиру.

“Звертаюсь до військових , які є на території нашого району – допоможіть своєму побратиму!!!
Звертаюсь до держпосадовців та бізнесу – не залишайтесь осторонь !!!
Проблема Івана – це наша проблема , та наш обов’язок допомогти йому!, – написала Інга Величко на своїй сторінці.
Родина воїна живе на першому поверсі, тому міні-ліфт для нього обладнають з виходу на балкон. Для цього доведеться замінити ще двері й вікно. Повна сума коштів складає 180 тисяч гривень, частину з яких волонтери вже зібрали.
Ділимось реквізитами збору, аби швидше закінчити збір коштів для нашого захисника:
ГО ,, Буджак -це Україна,,
Р/Р UA803808050000000026003793237
ЕГРПОУ
44810625
Картковий рахунок
4239220021484216

Слава Героям, які допомагають виборювати Україну від рашистської орди!

Хотілося б, аби ці святі слова наша влада перетворювала у дієві справи. І долучалась до важливої місії, а по суті, свого обов’язку: зробити гідним життя кожної людини, яка поклала своє життя і здоров’я за Україну.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *