“Терор відчаю”: Гуменюк прокоментувала обстріли українських міст росіянами. ВІДЕО

У росіян досі залишається великий арсенал балістичної зброї, яку вони готові використати навіть з огляду на певні настрої відчаю всередині РФ.

Про це розповіла начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Росія має потенціал виробляти балістичні та надзвукові ракети, це я перелічила ракети важкі для збиття силами ППО. У Росії вони є. Не хочу влаштовувати якісь жахачки, але треба розуміти, що десятки – це вже дуже багато, бо удар такою ракетою – це руйнування, трагедії й втрата людських життів”, – повідомила речниця.

Наталія Гуменюк зазначила, що оскільки росіяни знаходяться у стані “відчаю”, вони будуть використовувати весь можливий арсенал для атаки.

Навіть коли система Patriot їх бачить, збиття такої ракети теж може завдавати чимало шкоди, чимало уламків і руйнувань. Ворог знаходиться в певній стадії відчаю, коли може застосовувати таке рідкісне озброєння.

“Декілька десятків подібних ракет у ворога є в накопиченні на мілітарі хабі типу Крим, і він може продовжувати час від часу точковий терор з акцентом в тому числі на столицю”, – розповіла Гуменюк.

Вона додала, що наразі для ворога пріоритетним залишається спосіб терористичного тиску, і коли є загроза балістичного озброєння з півдня, то зазвичай на мапі тривог “червоніють” південні та південно-східні регіони.

Ситуація на півдні станом на вечір

Наталя Гуменюк повідомила, що день минав в усуненні наслідків попередньої атаки: ворог ударив ракетами з інтервалом, знову зафіксовано подвійний удар з використанням алгоритму прибуття на місце удару екстрених служб і намаганням нанести подвійні втрати, але алгоритм дії екстрених служб відкоригований з урахуванням підступної тактики ворога.

Кількість поранених від попереднього удару на Одесу зросла до десятьох. Люди зверталися за допомогою від гострої реакції на стрес до уламкових і осколкових поранень.

Ворог продовжує застосовувати балістику зокрема не тільки по південних регіонах. За словами речниці, “це говорить про те, що доведений до певного ступеню відчаю він змушений застосовувати вже резервні засоби, які будуть за собою вести так звану перемогу в тилах”.

Також Гуменюк наголосила, що зараз продовжується терор цивільного населення, по прифронтових територіях Херсонської області ворог продовжує обстрілювати населені пункти і повернувся до тактики застосування керованих авіабомб.

“Можливо, дещо втративши авіаційну пильність, тактична авіація дозволила собі два удари шістьма керованими авіабомбами цієї бойової доби по правому березі Херсонської області. Зруйновано заклад культури, крамницю та деякі приватні будинки, – додала посадовиця: – Факт повернення до застосування тактичної авіації на цьому рубежі для нас потужний сигнал: ми маємо перелаштувати свою систему оборони так, щоб ворожа авіація знов мала побоювання на цьому напрямку”.

Під час атаки на Київ 25 березня росіяни, за попередньою інформацією, запустили протикорабельні ракети “Циркон”. Цих ракет у ворога є достатньо багато. Про це повідомляла начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

2 thoughts on ““Терор відчаю”: Гуменюк прокоментувала обстріли українських міст росіянами. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *