Протистояти рашизму: німецьке місто Майнц може стати побратимом Одеси. ВІДЕО

НімеччинаДругий рік поспіль, поки триває кривава війна, російські окупанти намагаються насадити свій “русский мир” та вже відкрито заявляютьпро наміри знищити українську націю. Але ж українців не зламати. Ворог зіштовхнувся з лютим опором як на фронті, так і в тилу. У Федеративній Республіці Німеччина, де зараз мешкає чимало біженців з України, люди не втомлюються закликати увесь світ допомогти Україні зупинити російську агресію.

Майнц24 лютого 2022 року назавжди залишиться у новітній історії України найтрагічнішою датою. Життя сорокамільйонного народу розділилося на “до” та “після”. Одночасні бомбардування, ракетні обстріли, нальоти бойових дронів, танки, що обстрілюють мирні будинки зі сплячими жителями, виття сирен, масовий від’їзд мільйонів людей за межі країни, – обірвали мирне життя України.

Від початку повномасштабного вторгнення у столиці федеральної землі Рейланд-Пфальц Майнце, українська громада надає усіляку допомогу біженцям, організовує спільні німецько-українські заходи. Як розповідає громадська діячка, волонтерка, співорганізаторка проукраїнських акцій Вікторія Йорст лише культурно-масових заходів було проведено близько двадцяти.

Мабуть, Майнц – одне з тих великих німецьких міст, де підтримка України найсильніша. Цьому сприяють ініціативи місцевих мешканців та муніципалітету. Як раніше розповідав префект, голова німецько-українського товариства пан Лукас Августин, протягом двох останніх років війни щотижня з міста в Україну вирушає кілька тонн гуманітарних вантажів. Сам він особисто брав участь у придбанні потужних генераторів для Одеського та Львівського оперних театрів.

Найгарячішу підтримку українцям висловлює мер Майнца, пан Ніно Хаасе. Він вважає, що Майнц та Одеса мають незабаром стати містами-побратимами.

Українці, які проживають в Майнці, висловлювали подяку Німеччині за гостинність і теплий прийом. А також скандували разом із німецькими політиками вимоги надати Україні якнайбільше далекобійних ракет та важкого озброєння.

Саме Німеччина з-поміж держав Європи прийняла найбільше українських біженців: понад 1 мільйон 200 тисяч осіб, надавши багаторівневий захист та зрівнявши їх у правах зі своїми громадянами. Та все ж багато хто сумує за рідним домом і мріє повернутися в Україну.

Детальніше – у ВІДЕО:

Авторка – Ольга ШУБІНА, камера – Юрій РУХ.

One thought on “Протистояти рашизму: німецьке місто Майнц може стати побратимом Одеси. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *