Вовчі зграї: на Одещині фіксують хижаків, що перекочували з Херсонщини

На Одещині біля кордону з Молдовою прикордонники за допомогою технічних засобів зафіксували рух вовків. Як прийнято, хижаки не пересуваються поодинці, а ходять зграями.

мисливці“Вовки – це не про домашніх кишенькових песиків, тому пам’ятайте чим небезпечні такі зграї, перед тим як у вас виникне думка незаконно перетнути кордон”, – нагооллують у Держприкордонслужбі.

За два роки війни через заборону полювання на Одещині значно зросла популяція м’ясоїдних хижаків. А ще із зони бойових дій у наші краї перекочували зграї шакалів та вовків.

Налякана звірина селиться дедалі ближче до людських жител, де можна безкарно поласувати птицею та дрібною живністю. Окрім цього, почастішали випадки захворювання на сказ домашніх тварин.

Наказом обласної військової адміністрації та оперативного угруповання військ «Дунай» задля врегулювання популяції хижих тварин мисливцям впродовж лютого дозволений відстріл хижих хутрових м’ясоїдних тварин в межах мисливських угідь Одеської області.

На Любашівщині група з десятка мисливців на чолі з керівником місцевої спільноти мисливців і рибалок, ветераном російсько-української війни Сергієм Курдванівським у свій перший вихід здобула чимало лисиць та кілька шакалів. Ймовірно, остання здобич — «біженці» з Херсонщини.

Менш вдалим було полювання ясенівських мисливців, які шукали здобич за встановленим маршрутом. Коли ж вони торували шлях полями та лісопосадками, лиси вільно бігали селом або ховалися у кодимських плавнях.

За повідомленнями Держприкордонслужби, зафіксовано зграї вовків, які перетинають кордон Одешини з Молдовою, відповідне відео фахівці оприлюднили в мережі:

Мисливський сезон триватиме до кінця місяця і проводиться в межах закону та з урахуванням екологічних аспектів для збереження різноманітності природи.

One thought on “Вовчі зграї: на Одещині фіксують хижаків, що перекочували з Херсонщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *