Причорноморське, Приодеське чи Спиридонівка? У селі Визирської громади голосують за нову назву. ВІДЕО

Дві нові назви — Причорноморське і Приодеське, та одна стара — Спиридонівка — саме такі варіанти комісія з перейменування села Першотравневе запропонувала його мешканцям.  Визначитися селяни можуть онлайн у групах в соціальних мережах, або прийти до старостату та заповнити анкету. Яка назва отримає більшість голосів, на таку і змінять Першотравневе.

Про це розповіли в “Лиманській агенції новин”.

На перший погляд, все просто — визначився з запропонованим варіантом, проголосував і все. Але насправді не все так просто. За словами старости Василя Хміленка, активність жителів Першотравневого не є дуже високою.

“Зараз йде вже голосування за три варіанти: Причорноморське, Приодеське і Спиридонівка. Тільки п’ятьдесят жителів села проголосували за запропоновані назви села. Але в нас є ще місяць і думаю, що цей процес піде більш активно. Нажаль голосують тільки працівники школи, дитячого садочку та лікарні. Жителі села чомусь не дуже активні. У Фейсбуці пишуть, у Вайбері пишуть, а от заповнити анкету чомусь не хочуть”, – ділиться Василь Хміленко.

Проте у селі є й такі жителі, які вважають що змінювати назву села не треба, це недоречно саме зараз. Але староста Василь Хміленко наполягає на тому, що перейменування треба провести, бо цього вимагає закон України. І нагадує про те, що якщо цього не зроблять селяни, за них це зроблять чиновники.

“Більше подобається Першотравневе — це, як перша трава, перейменування мені не подобається. Проте якщо перейменують, то перейменують. Що зробиш?”, – каже Маргарита, місцева жителька.

До речі, зміна назви села Першотравневе на нову для його жителів ніяких фінансових затрат не принесе. Тобто йти та одразу після перейменування комусь міняти будь-які документи зовсім не треба. Тільки у разі отримання нових документів в них з’являтиметься нова назва.

One thought on “Причорноморське, Приодеське чи Спиридонівка? У селі Визирської громади голосують за нову назву. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *