Жінка з України намагалася продати немовля в Молдові

У Молдові чотири жінки намагалися продати новонародженого парі з Румунії. Про це розповіло видання «NewsMaker.md».

Мати немовляти приїхала до Молдови з України саме для того, щоб народити тут. Три інші жінки організували схему продажу дитини. Коли вони вже оформляли документи для передачі новонародженого, у справу втрутилася прокуратура з боротьби з організованою злочинністю та особливих справам.

За інформацією, наданою прокурорами, схему продажу дитини організували три мешканки Кишинева. Одна з них очолює дитячий фонд, друга – пологове відділення однієї зі столичних лікарень, а третя працює нотаріусом. Утрьох вони запропонували вагітній жінці з України приїхати до Молдови, щоб народити дитину у «мирній країні».

Відомо, що вагітній 38 років та в Україні в неї залишилися інші діти. У Кишиневі жінки, які її запросили, переконали віддати новонародженого на усиновлення. При цьому вони заздалегідь знайшли пару з Румунії, яка готова була взяти немовля. Скориставшись станом спочатку вагітної, а потім жінки, що тільки народила, і тим, що породілля не знає румунської мови, вони вмовили її підписати документи, щоб потім записати усиновлювача біологічним батьком дитини.

Коли жінки почали оформлювати на дитину підроблені документи, щоб без проблем передати її парі з Румунії, в справу втрутилися прокурори. Як виявилося, до них звернувся по допомогу центр розміщення біженців, де зупинилася жінка з України. Проти усіх фігуранток порушили кримінальну справу за фактом торгівлі дітьми. У Румунії правоохоронці також проводять розслідування проти пари усиновлювачів.

Згідно з чинним законодавством, жінкам, які підозрюються в організації незаконної схеми продажу дитини, загрожує до 20 років в’язниці та заборона обіймати певні посади на строк до п’яти років.

One thought on “Жінка з України намагалася продати немовля в Молдові

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *