Волонтер з народу: житель Чорноморська знаходить захисникам Херсону… човни. ВІДЕО

Леонід Ломбарський – волонтер з народу.  Він народився й працює у місті Чорноморськ на Одещині, та війна все змінила, бо другий рік поспіль він збирає для військових все необхідне, щоб ті боронили Україну від рашистів. За цей час отримав велику довіру як від простих жителів, так і від різних підрозділів ЗСУ.

СИЛА ГРОМАД поспілкувалась з волонтером у його рідному місті, щоб дізнатись: як вдалося об’єднати чорноморців навколо добрих справ?

ЛеонідЛеонід розповідає: волонтерською діяльністю почав займатись після того, як по допомогу звернувся товариш, який у перші дні повномасштабного вторгнення пішов боронити країну.

У звичайні дні Леонід заробляє на життя транспортними перевезеннями, має свою вантажівку. Та ніколи не може пройти повз людської біди.

Потім почав возити гуманітарний вантаж до мешканців Миколаєва та зруйнованих сіл області.

Після звільнення Херсону з окупації Леонід наступного тижня вже навідав тамтешніх жителів. Розповідає, протягом року зробив 40 виїздів, привозив харчі людям, які потерпали без світла, хліба й тепла. Та останнім часом волонтер зосередив свою увагу на допомозі військовим, які зараз штурмують лівий берег Херсонщини, звільняючи від окупаційних військ.

Найбільше, чого потребують захисники  – човни, на яких вони перетинають Дніпро. Воїни щоразу ризикують своїм життям, потрапляючи під обстріли росіян з берега навпроти.

Працювати волонтером допомагає сторінку у фейсбуці та тіктоці, де Леонід Ломбарський щодня звітує про потреби воїнів та зібрані кошти.

Деколи його публікації набирають стільки переглядів, що збір вдається закрити досить швидко. Так волонтер купує рації, колеса, знаходить автівки, човни, і двигуни до них.

Зараз коли в Україну прийшли сильні морози, Леонід організував для своїх друзів обігрівачі, ось такі буржуйки. Один з його знайомих купив хлопцям екофлоу (зарядний пристрій), а ще везе окопні свічки від небайдужих чорноморців. І повертається від них з великою вдячністю і цінними подарунками – прапорами від воїнів, різних підрозділів ЗСУ.

Долучитись до збору коштів можна за телефонами Леоніда Ломбарського:

0631199656 телеграм
0682571997 вайбер

Хто допомагає волонтеру збирати допомогу нашим воїнам – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна, відео – Зоя Бродська

One thought on “Волонтер з народу: житель Чорноморська знаходить захисникам Херсону… човни. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *