Стратегія розвитку: Бородінська громада пропонує звільняти від податків нових інвесторів

11 січня голова Бородінської територіальної громади Іван Кюссе зустрівся з представниками Агенції регіонального розвитку Одеської області, на якій обговорили напрямок розвитку громади, які сприятимуть покращенню економіки Одеського регіону.

Про це повідомили у пресслужбі агенції.

Серед основних ідей, які допоможуть у розвитку громади, була запропонована ідея повністю звільнити потенціальних інвесторів від сплати земельного податку та орендної плати за користування земельними ділянками на період реконструкції або будівництва об’єктів.

Це стосуватиметься підприємств, які будуть розвиватися на території громади у галузях зеленої енергетики, переробки сільськогосподарської продукції, тваринництва, туризму або виробництва.

На думку голови громади Івана КЮССЕ, цей крок сприятиме створенню сприятливого інвестиційного клімату, підтримає підприємництво та зростання економіки, роблячи Одещину більш привабливою для нових інвестицій та підприємницьких проєктів.

Тим часом, в громаді вже є позитивний досвід у реалізації цієї пропозиції. Минулого місяця в селі Лісне відкрився перший міні-маркет. За те, що підприємці ризикнули під час війни створити бізнес там, де населення трохи більше, ніж тисяча осіб, селищна рада звільнила їх від орендної плати за користування земельною ділянкою на три роки.

Також було обговорено ідею співпраці із сусідньою Молдовою шляхом створення Єврорегіону «Буджак» на прикордонних територіях громад. Ця ініціатива має сприяти туристичному зростанню, та допоможе у розвитку інфраструктури та залученню нових інвестицій в культурні та екологічні проєкти.

Агенція підтримала ініціативи Бородинської громади.

«Ми готові сприяти розвитку підприємництва, експорту продукції місцевих підприємств, а також підтримувати інвестиційні проєкти. Наша команда встановлює тісний контакт із потенційними інвесторами, проводить аналіз ринкових потреб та сприяє міжнародному та транскордонному співробітництву. Наразі ми працюємо над створенням нових платформ для діалогу між урядом, бізнесом та місцевими громадами, а також розробляємо інструменти для залучення і впровадження інноваційних проєктів», – повідомили в Агенції.

Нагадаємо, СИЛА ГРОМАД розповідала про самобутню стратегію розвитку, яку обрала для себе Бородінська громада. Серед них – створення Єврорегіону “Буджак”:

 

One thought on “Стратегія розвитку: Бородінська громада пропонує звільняти від податків нових інвесторів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *