Удар по Україні: новий рік окупанти почали з бомбардувань великих міст. ВІДЕО

Усі передноворічні і новорічні дні російська армія посилено атакує цивільну інфраструктуру України: житлові квартали багатьох міст, ринки, торгові центри, школи, дитсадки, лікарні, пологові будинки, музеї.

29 грудня і у новорічну ніч окупанти завдали кілька ударів по Одесі. Унаслідок падіння збитих БпЛА пошкоджені багатоповерхівки та приватні будинки

Унаслідок обстрілу Одеси у ніч на 1 січня загинув 15-річний підліток. Ще сім людей отримали поранення, а двоє померли від поранень у шпиталях Одеси.

На місце ударів прибув мер міста Геннадій Труханов. Пізніше він повідомив, що в Одесі розгорнуто оперативні штаби, де надається допомога людям, чиє житло постраждало через нічні атаки. Також ведуться роботи з оперативного відновлення газо- та теплопостачання.

“Працюємо на місцях відучора. Вікна вже закривають плівкою, приймаються заявки на отримання допомоги з міського бюджету – це десь три тижні.
Місто також допоможе мешканцям пошкоджених будинків зібрати пакет документів для отримання компенсації за державною програмою єВідновлення. Це тривала процедура, потрібно зібрати багато документів. Зокрема, міське БТІ безкоштовно надає клієнтам, що подаються на єВідновлення, послуги з виготовлення техпаспорту та відповідної довідки. Також, щоб прискорити процедуру надання держдопомоги, за необхідністю буде проведене позачергове засідання виконкому”, – повідомив голова міста на своїй сторінці.

На початку доби 2 січня 2024 року Росія завдала масованих ударів по Харкову і Києву зі застосуванням різних засобів ураження. Протиповітряній обороні України вдалося збити багато цілей, але міська інфраструктура зазнала руйнувань, є загиблі і постраждалі.

З самого ранку Росія запустила по Україні майже сотню ракет різного типу, зокрема аеробалістичні Кинджали. Сили протиповітряної оборони із 99 ракет збили 72 повітряні цілі.

Про це повідомили в Командуванні Повітряних сил ЗСУ. За останніми даними, внаслідок атаки загинули п’ятеро людей, ще 130 – постраждали.

One thought on “Удар по Україні: новий рік окупанти почали з бомбардувань великих міст. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *